Кухня по-сарненськи: качка з апельсинами та яблуками

30 Січня 2020, 13:45
Качка з апельсинами та яблуками 3426
Качка з апельсинами та яблуками

Якщо набридли звичні буденні страви, пропонуємо взяти до уваги рецепт печеної качки.

Птиця нафарширована яблуками, апельсинами та полита медом.

«Смак, що перевершить всі очікування» – розповідає сарненчанка Катерина Колядко, яка люб'язно поділилася рецептом приготування птиці з Район.Сарни.

Інгрідієнти: качка – приблизно 2 кілограма; апельсини – 2-3 штуки; яблука (бажано зелені, кислі) – 2 штуки; соєвий соус – 80 мілітрів; сіль - столова ложка; гірчиця – 2 чайні ложки; мед – 2 столові ложки. + 1 ч.л.; сушений часник – 2,5 ч.л.; перець чорний – 0,5 ч.л.;

Всі інгрідієнти з'єднати, так отримаємо маринад для тушки качки.

Качка повинна бути суха, можна промокнути від зайвої рідини серветками. Варто видалити сальні залози в качки, там, де хвостик, або взагалі відрізати його, щоб м'ясо не набуло неприємного смаку та запаху.

«Переложити качку в форму, маринадом добре обмазати ззовні та всередині. Накрити плівкою. Поставити в холодильник мінімум на 12 годин, в ідеалі на добу (в мене цього разу маринувалась 16 годин)» – акцентує Катерина.

Протягом цього часу декілька разів потрібно перевертати качку та змочувати її маринадом. Виймаємо качку з маринаду. Натираємо її з двох сторін сумішшю перця та сухого часнику. Нарізаємо апельсини і яблука часточками та вкладаємо в тушку, але не надто щільно. Закрити краї за допомогою шпажок або нитки.

Застеляємо форму для випікання фольгою, викладаємо на неї качку животиком догори. При бажанні можна зробити подушку для качки - на фольгу викласти кружальця апельсина, а на неї - качку. Закриваємо фольгою. Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 1,5 години. Потім виймаємо з духовки та поливаємо качку рідиною, яка виділилася.

Обрізаємо по краям фольгу і далі качка буде випікатися відкритою. Якщо якісь частини припеклися, можна накрити їх фольгою, щоб не пригоріли. Збавляємо температуру до 150 градусів і ставимо качку ще на 40 хвилин. За цей час її можна ще раз змазати виділеним жирком

«Дістаємо, і вже востаннє змащуємо її соусом – знову набираємо рідину з-під качки (10-12 ложок і змішуємо з 1 чайною ложкою меду) і нехай вона випікається ще 15 хвилин. Дістаємо - качка готова. Смачного та гарно дня)» – резюмувала Катерина Колядко.

Читайте також: 

Кухня по-сарненськи: моркв'яний торт від Катерини Колядко

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024