Кухня по-сарненськи: моркв'яний торт від Катерини Колядко
Ніжний, красивий і дуже смачний моркв’яний торт від сарненчанки Катерини Колядко.
На цей раз дівчина розповіла для Район.Сарни рецепт моркв'яного бисквіта. Із морквою випікається дуже вологий насичений бісквіт, а вже використовувати з ним крем або їсти як самостійний морквяний кекс – вирішувати вам.
Читайте також: Кухня по-сарненськи: смажені яблука в тісті
Для коржів на моркв'яний торт потрібно 250 грам борошна, 300 грам цукру, 180 грам олії, 200 грам моркви, 4 яйця, столова ложка розпушувача, чайна ложка соди, дрібка кориці, мускатного горіха, куркуми, солі. Ядра грецьких горіхів та цедра апельсина.
Для крему необхідно 600 грам крем-сиру, 100 грам масла, 100 грам цукру.
Спосіб приготування для коржів: яйця збити з цукром, додати олію, все добре збити міксером та добавити натертої на дрібну терку моркви.
В окремому посуді змішати усі сухі індігріенти та перемішати з вологими. Випікати в двох формах ( 22 см) по половині тіста. Випікати при 180 градусів, протягом 30 хвилин.
Для крему: масло збиваємо з цукром у пишну масу, додаємо крем-сир і збиваємо до три хвилини.
«Збираємо тортик: верхівку бисквіта обрізаємо для крихт, все змащуємо кремом та прикрашаємо на свій смак. Смачного та гарного дня!» – побажала Катерина Колядко.