Історія успіху сарненчанки: відшивала брендовий одяг, а згодом відкрила власне ательє

23 Січня 2020, 10:03
Ольга Банацька 4814 Джерело: фото з сторінки у Facebook
Ольга Банацька

Про досвід роботи на заводі, заробіти у Польщі та перші спроби відкрити власну справу для читачів Район.Сарни розповіла сарненчанка Ольга Банацька. 

Ользі – 29 років. Вона родом з села Кам'янка Сарненського району. Свого часу закінчила у Рівному ліцей технологій та дизайну. Відтоді, запевняє жінка, іншої роботи для себе як швея – не уявляє.

Після закінчення навчання по розприділенню Ольгу направили на швейне підприємство у Львів. Про першу роботу згадує, як хороший вишкіл. Проте, одноманітність, каже, дуже стомлювала. Щодень сотні разів відшивала деталі на спецодяг, який згодом відправляли за кордон.

До нерізноманітної роботи додалися й проблеми з винаймом житла. Ольга вирішила повернутися додому. Роботи не цуралася. Працювала у Сарнах, у Вараші. 

Та один телефонний дзвінок змінив її життя. Майстерша з рівненського ліцею запропонувала цікаву роботу в ательє у Рівному. 

«Це була робота мрії. Ми відшивали унікальні сукні, костюми, спідниці. Загалом, стильний класичний одяг – розповідає Ольга. – За час роботи в ательє Марини Романюк відвідали десятки міжнародних виставок  та показів».

Два роки пролетіли швидко. В силу обставин ательє власниця закрила, а для Ольги знову стало актуальним питання пошуки роботи. Після таких «кар'єрних гойдалок» Ольга подумала про власну справу.

Дівчина зрозуміла, що настав час створити для себе умови аби не залежати ні від кого. Та для старту бізнесу потрібні гроші. Довго думала, вирішила поїхати підзаробити до сусідньої Польщі.

«Грошей на відкриття свого ательє не було, тому мусила працювати. І роботою в Польщі надто не перебирала. Було важко але я знала задля чого працюю» – впевнено веде далі Оля.

Після декількох місяців роботи закордоном повернулася додому. Відразу взялася за пошуки приміщення для ательє. Зізнається, підшукати місце для оренди допомогла сестра. Закупила обладнання  – три швейні машинки, стіл, праску, оверлок, все для примірочної. Зітхнула, здавалося, що вже все зробила. І так ...звісно оформила документи на підприємницьку діяльність. 

«Зайняло в мене оформлення документів не більше тижня» – радісно ділиться спогадами Ольга Банацька.

На сьогодні Ольга працює в ательє сама. В планах має намір розширити штат, щоб пришвидшити роботу аби клієнти були ще більш задоволені. Ольга працює за правилом: «попри величезну любов до справи, роботу додому не брати», тому всі замовлення старається якнайшвидше і якісніше відшити в робочий час.

Є клієнти, які чи не щотижня замовляють в швеї Ольги нову річ, то сукенку, то спідницю. Жартують, «раптом знову кудись втече». Та Ольга з впевненістю відповідає, що більше з рідного міста не планує виїжджати.

Катерина ПАВЛЮК

Читайте також: Історія успіху сарненчанина: від безробіття до власного бізнесу

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024