Танцівниця із Сарн розповіла, як дитяче захоплення переросло у справу всього життя

13 Листопада 2019, 15:00
Марія Бакунець 3393
Марія Бакунець

Про гіперактивність, залаштунки телепроєкту «Танцюють всі» та балет «Freedom» розповіла сарненчанка Марія Бакунець. Як дівчина долала всі перешкоди на шляху до мрії – читайте у нашому матеріалі.

«З дитинства я була непосидючою і, щоб направити цю енергію у правильне русло, мама відвела мене у місцеву школу танців», – розповідає дівчина.

Проте до танцювального класу Марію взяли не відразу. Спочатку хореограф Сергій Галушко не заніс дівчинку до списку «обраних». І лише після настійливих вмовлянь колеги змінив своє рішення. Відтоді дівчина поринула у світ танцю.

«Головну роль у той час зіграла атмосфера, яка панувала в школі. Важливим було ставлення мого наставника. До того ж там я знайшла друзів, які залишаються поруч і нині. Потроху моє дитяче захоплення переросло у професію всього життя», – каже Марія.

Дівчина займається такими видами танцю як модерн, джаз-модерн, вуличний і масово-популярний. Також Маша вивчає класичний танець, оскільки вважає, що це основа всіх стилів.

«Кожен рух, кожен жест має бути наповненим, нести певний зміст. Це не обов'язково сюжет, але обов'язково – ідея», – вважає Марія.

Щодо сучасного танцю думка дівчини чітка – він не стоїть на місці, а розвивається, як і будь-який вид мистецтва, науки чи техніки. Але головне, що вони взаємодіють, впливають один на одного, переплітаються.

 Сучасний танець на те і є модерним, що він своєю пластичною мовою зображає ідеї сьогодення, або його суб'єктивне сприйняття. Безперечно танець розвивається, збагачується, набуває нових ознак, а інколи запозичує принципи минулих, дещо забутих стилів.

«Я вважаю, що необхідно вміти балансувати між принципами старої школи та рухатись в ногу з сучасністю, відкривати особистісні підходи, брати невідоме від наших сучасників й ставати реформаторами», думає Марія.

За словами дівчини її найбільше досягнення – це невпинне прагнення більшого й кращого. Це прагнення спонукало танцюристку взяти участь у 5 сезоні телепроєкту «Танцюють всі». Завдяки своїм здібностям Маша потрапила  до сотні найкращих.

«Одна справа сидіти перед телевізором, а інша – бути в центрі подій. Камера знімає кожен твій крок, ти прокидаєшся о 3-й годині ночі, готуєш геніальну постановку в парі з абсолютно невідомою людиною», зізнається танцівниця.

Завдяки участі у цьому проєкті здійснилась заповітна мрія дівчини. Тепер дівчина не просто студентка мистецького ВНЗ, а танцівниця відомого балету «Freedom».

 Проте якою б важливою не була для дівчини кар’єра, головною все ж залишається сім’я.

«Важливі люди в моєму житті це ті, хто завжди поруч, незважаючи на те чи ти вже на вершині, чи тільки до неї йдеш; ті, хто розтирають щовечора закам'янілі від судом ноги та замазують синці; ті, хто втішають після кожного падіння та щиро радіють найменшій удачі», переконана Маша.

 Цінними для танцівниці є думки її мами, бабусі та сестри. Хоча за словами дівчини вони не дуже розбираються в усіх принципах хореографії, але добре знають саму Машу,  і чудово розуміють, коли вона може краще, а коли перевершує саму себе.

З професійної точки зору для дівчини важлива критика її викладачів з університету і, звичайно, першого наставника Сергія Галушко.

Та головним критиком для дівчини є глядач, адже танцює вона для нього. І це приносить їй щастя.

 «Я працюю в своє задоволення, навчаюся в своє задоволення, чому дуже рада», каже Марійка.

2

Зараз дівчину запрошують виступати на різноманітних фестивалях та концертах.  Марія знімається у кліпах і телешоу. Її танці заворожують глядачів та дивують колег по сцені. Але це не додає дівчині зайвих зіркових гордощів. Марія Бакунець залишається усе такою ж скромною, старанною та працелюбною, якою прийшла колись у свою першу танцювальну студію. Такою, якою її люблять батьки, друзі та  знайомі.

Світлана КУРОПІЙ

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024