Мільярди – в асфальт: які дороги й за які суми ремонтуватимуть або вже ремонтують на Рівненщині

28 Вересня 2021, 18:00
Ремонт дороги 4410
Ремонт дороги

На Рівненщині у 2021 та 2022 роках на ремонт доріг міжнародного та місцевого значень планують витратити понад десять мільярдів гривень.

Така сума виходить, якщо додати усі наявні станом на кінець вересня пропозиції у тендерних закупівлях, які оголосила Служба автодоріг. Суспільне проаналізувало наявну інформацію порталу публічних закупівель «ProZorro» та вибрало найдорожчі тендери, що стосуються ремонту доріг у поточному та наступному 2022 році. Речник шляховиків Дмитро Леонтіюк уточнив, на яких об'єктах роботи уже проводять.

Найбільшою сумою, вказаною на порталі, є замовлення поточного середнього ремонту траси Київ – Ковель – Ягодин, яку в народі називають «Варшавка». За ремонт майже 110 кілометрів Служба доріг була готова платити майже 1,9 мільярда гривень. Під час торгів потенційний переможець знизив вартість цих робіт на майже 50 млн, це ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада».

Ще один об’єкт, де вартість тендеру перевищує мільярд гривень, є дорога Т-03-03 Луцьк – Радомишль – Демидівка – Дубно, там визначили два відрізки загальною протяжністю майже 50 кілометрів. За них пропонують 1,2 млрд грн. Учасниками виявили бажання бути три фірми, наразі триває перевірка їхніх документів перед допуском до торгів. 900 млн грн планують на поточний середній ремонт дороги Т-0302 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин із виїздом до траси Київ – Чоп, в Рівненській області визначили ділянку в майже 30 кілометрів. До 25 жовтня чекають заявок від учасників торгів.

Понад 833 мільйонів гривень вказано у документації на поточний середній ремонт дороги Рівне – Здолбунів – Мізоч – Дубно, там визначено дві ділянки загальною протяжністю 35 кілометрів. До 18 жовтня Служба доріг чекає пропозицій на участь в аукціоні.

780 млн Служба доріг виставляла за поточний середній ремонт дороги Р-77 Рівне – Тучин – Гоща, йдеться про два відрізки загальною протяжністю в 35 кілометрів. Переможцем там визначено ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56», вони знизили вартість робіт до 769 млн грн. Станом на кінець вересня роботи там тривають.

У 735 мільйонів гривень шляховики оцінили поточний середній ремонт дороги Немовичі – Березне – Великі Межирічі – Федорівка, йдеться про ділянку протяжністю 35 кілометрів. Потенційним переможцем стало ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», із ним планують підписати договір. Ця фірма погодилась знизити вартість робіт до майже 694 мільйонів.

Майже 492,5 мільйони гривень вказано за капітальний ремонт 10,5 кілометрів міжнародної траси Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, 11 жовтня на «ProZorro» вказано кінцевим строком подання пропозицій. Траса М-19 проходить через місто Дубно.

У понад 465 мільйонів гривень оцінений ремонт восьмикілометрового відрізка дороги державного значення Н-25 Городище – Рівне – Старокостянтинів, ці роботи мають капітальний характер. Договір з переможцем уклали в липні, це ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», вони знизили вартість до 459,5 мільйонів гривень. Там підрядник роботи вже виконує.

У понад 461 мільйона Служба доріг оцінила поточний середній ремонт дороги Рівне – Тучин – Гоща, йдеться про ділянку, що веде від Тучина у бік Гощі й за колишній райцентр фактично до адмінмежі з Хмельниччиною. У тендері визначений відрізок у 30 км, його мають ремонтувати «окремими ділянками». Там на роботи чекають ордер-дозвіл. Переможцем стало ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» із пропозицією в майже 455,5 мільйона гривень.

Ремонт дороги з Рівного на Тучин
Ремонт дороги з Рівного на Тучин

Пропозицію в 440 мільйонів гривень вказали за поточний середній ремонт дороги Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни, йдеться про ділянку в 17 кілометрів за Млиновом у бік Берестечка. Охочі позмагатись за лот подають заявки до 18 жовтня.

У 400 мільйонів оцінили поточний середній ремонт дороги тієї самої дороги державного значення Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни, тут йдеться про ділянку протяжністю в 28 кілометрів між Млиновом і Рівним. У липні із переможцем – ТОВ «ПБС» – підписали договір, наразі чекають ордер-дозвіл на початок робіт. Підрядник під час аукціону знизив вартість робіт до 393,6 мільйона.

347,3 мільйона гривень вказала Служба доріг у тендері за поточний середній ремонт дороги Зарічне – Борове – Стара Рафалівка – Полиці. Протяжність визначеної ділянки 17 кілометрів. Наприкінці липня із фірмою «Рівнеавтошляхбуд» підписали договір, переможець знизив вартість робіт до майже 341 млн. Це дорога на Біле озеро, там роботи тривають.

Відеофрагмент ремонту дороги на Біле озеро, там роботи проводили і в темну пору доби

 

У 250 мільйонів гривень на сайті публічних закупівель оцінений поточний середній ремонт дороги державного значення Клесів – Михалин – Березне, йдеться про відрізок у орієнтовно 12 кілометрів. На «ProZorro» вказано, що п’ятьох учасників перевіряють на відповідність вимогам, це так званий етап прекваліфікації.

Також у 250 млн Служба доріг оцінила поточний середній ремонт траси М-06 Київ – Чоп, йдеться про 174 кілометри, які ремонтуватимуть «окремими ділянками». Фактично це уся протяжність рівненського відрізка міжнародного автошляху. Роботи мають початись найближчим часом від «Софії» у бік Рівного. Цей тендер виграв «Рівнеавтошляхбуд» із пропозицією в 244,5 мільйони гривень.

Майже 213 мільйонів гривень планували на поточний середній ремонт дороги Т-18-12 Немовичі – Березне – Великі Межирічі – Федорівка, йдеться про ділянку в 14 кілометрів. У березні аукціон виграло ТзОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» із пропозицією в 185 мільйонів гривень.

У березні пройшов тендер у 178 мільйонів гривень на капремонт п'яти кілометрів траси Городище – Рівне – Старокостянтинів, йдеться про частину відрізку неподалік Дубровиці й далі у бік Білорусі. Переможцем став «Рівнеавтошляхбуд» із пропозицією у майже 173 мільйони гривень.

У вересні тривають роботи на обході міста Дубровиця
У вересні тривають роботи на обході міста Дубровиця

Ще одну п'ятикілометрову ділянку дороги Городище – Рівне – Старокостянтинів, але ближче до кордону, Служба доріг оцінила у 141,4 млн, тендер пройшов у березні, переможцем там також був «Рівнеавтошляхбуд» із пропозицією в 133 млн. На 7,5 млн менше пропонувала за свої послуги ОАО «ДСТ № 4 г.Брест», але цю пропозицію відхилили. Іншим лотом ішов ремонт чотирьох кілометрів цієї ділянки в напрямку Острога, там перемогло ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» із пропозицією в майже 62 млн при стартових майже 69-ти.

У 140 мільйонів гривень оцінили поточний середній ремонт автомобільної дороги державного значення Ходоси – Кустин. Це 16 кілометрів дорога, яка сполучає «сарненську» та «луцьку» траси. Там роботи тривають. Переможцем стало ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» із пропозицією виконати роботи за 136,6 млн. Крім того, є й інший тендер на майже 81 мільйонів гривень на цій же дорозі, тільки на іншій. Там підрядника ще шукають, кінцевий термін подання пропозицій – 18 жовтня.

131 мільйон гривень в тендері вказано як пропозиція за поточний середній ремонт «окремими ділянками» дороги державного значення Острог – Кременець. Договір із переможцем уклали в серпні. ОАО «ДСТ № 4 м.Брест» знизило вартість робіт до майже 125 млн. На ці роботи чекають ордер-дозвіл. Дорога Р-26 проходить через Острог і Межиріч, до адмінмежі з Хмельниччиною від Острога цим шляхом близько 10 кілометрів.  

У майже 57,5 мільйона гривень оцінили поточний середній ремонт трохи понад чотири кілометрів дороги Т-18-17 Бережниця – Степань – Деражне – Клевань – М-06. У липні із «Рівнеавтошляхбудом», який став переможцем, уклали угоду. Його пропозиція була 55,6 мільйона гривень.

У майже 12 мільйонів гривень оцінений капітальний ремонт мосту на трасі Київ – Чоп на південному підході до Рівного. Це міст на в’їзді в обласний центр із боку Квасилова. У тендері перемогло ТОВ «МОСТОБУДІВЕЛЬНИЙ ЗАГІН № 112», знизивши вартість робіт до 11,6 млн. Договір із ним уклали ще у червні. Зважаючи на те, що у Рівному будують кільце на перетині Макарова та Дубенської і це спричинило додаткові затори, на мосту поки роботи не починали.

В усіх тендерах кінцевим терміном виконання робіт вказано 31 грудня 2022 року.

Примітка: на момент виходу матеріалу статус виконання об’єктів, на яких чекають ордер-дозвіл, може змінитись.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024