У Сарнах родичі військових вимагали ротації для «Поліських вовків»

18 Березня 2024, 16:12
Родичі військових вимагали ротації
Родичі військових вимагали ротації

У Сарнах родичі військових вимагали відвести із зони бойових дій бійців «Поліських вовків». 

Про це повідомляє Суспільне. 

 

Як зазначається, акцію організували біля міськради. На неї зібрались близько пів сотні жінок. 

У руках вони тримали плакати з написами: «60 бат. потребує ротації», «Виведіть «Поліських вовків» на відновлення», «Вимагаємо вивід 60 бат. на ротацію».

Як розповіла одна з учасниць акції Катерина Леончик, її чоловік з перших днів війни долучився до сил тероборони в 60 батальйоні «Поліські вовки». Наразі він більше місяця перебуває в зоні активних бойових дій. Вона та інші родичі військових неодноразово писали звернення до військового командування, аби батальйон відвели на ротацію:

«Ми вимагаємо, щоб відвели наших хлопців, щоб вони відпочили. Тому що, вони стоять на позиціях по шість-десять днів. А це просто ямка, де по ним зверху прилітає. Ми просимо – виведіть їх звідти на ротацію», – розповіла Катерина Леончик.

Перехожа Галина Князь розповіла, що її син служить в іншому підрозділі, однак повністю підтримує всі вимоги учасниць:

«Мого сина мобілізували як обмежено придатного. Служив у штурмовій бригаді, отримав поранення. Його не долікували й командування знову забрало його на передову. Я вісім разів телефонувала на урядову гарячу лінію, аби його відвели звідти. Зараз син знову лікується в госпіталі. Тому я розумію і підтримую цих жінок», – каже жінка. 

Оксана Фесянова повідомила, що вимагає ротації для свого чоловіка, однак після нещодавнього ворожого обстрілу позицій, наразі його доля їй не відома:

«Хлопці з його підрозділу мені сказали, що він і його побратим потрапили під мінометний обстріл і що там він «наповал». Я не знаю, що це значить. Вчора мені телефонували старші з його роти й казали, що він живий. Сьогодні, перед початком акції, знову дзвонили й повідомили, що він зниклий безвісти. Я хочу, щоб наших хлопців звідти вивели».

Під час акції до її учасниць вийшов начальник відділу з надзвичайних ситуацій і мобілізаційної роботи Сарненської міської ради Олександр Сварицевич. 

«Наскільки я володію інформацією, то командувач ТрО «Захід» звернувся в Генеральний штаб стосовно ротації 60 батальйону, міська рада теж зверталась, районна адміністрація. Ми все, що можемо, робимо. З того, що відомо — стоїть задача до кінця цього місяця їх замінити. Наскільки це реально — не можу сказати», – каже він. 

Акція тривала кілька годин. Учасниці наголосили, якщо їх вимоги не виконають, то вони будуть знову збиратися та залучати більше людей.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024