У селі на Сарненщині вовки з‘їли більше 10 псів

24 Лютого 2024, 17:01
Вовки на Рівненщині 304
Вовки на Рівненщині

На півночі Рівненщини місцеві жителі та лісники зафіксували зграю вовків. Зокрема хижаки з'явились і у Старому селі, де почали викрадати собак. Відомо що нині у зграї ходить 6 вовків.

Про це пише ITV.

Ось так із посмішкою та пересторогою Петро Павлович розповідає історії про свої зустрічі з вовками, які частенько з'являються на околицях Старого Села. Нещодавно, вони посеред ночі викрали його пса.

Петро Павлович додає, останнім часом вовки все частіше потрапляють у поле зору людей. То їх фіксують на під'їзді до села, то на його околицях.

І хоч Петро переконує, що не боїться вовків, його думку поділяють не всі. Зокрема жінки, які мають дітей. Людмила Вакулич розповідає, хоч випадків нападу хижаків на людей ще не було зафіксовано, страх все ж присутній.

А це Петро Василевич. Чоловік працює інспектором природного заповідника. Саме він і зафіксував на своїй ділянці зграю вовків. Чоловік розповідає, спостерігає за хижаками із листопада минулого року.

Зі слів начальника Старосільського ПНДВ Олега Захожого, вовки на Півночі Рівненщини - це не рідкість і аж ніяк не дивина.

Безпосередньо у лісах Старосільського природоохороного науково-дослідного відділення вовки з'явились близько 5 років тому.

Олег Захожий додає, нині вовки не несуть жодної загрози для людей. Тож хвилюватись не потрібно. Разом з тим, у лісах на Півночі Рівненщини можна зустріти і багато інших дивовижних тварин. Наприклад видру, норку, борсука, лося, зайця, козулю, кабана та навіть рися.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024