У Сарнах судитимуть водія, який збив мотоцикліста

09 Лютого 2024, 08:55
Аварія трапилася у жовтні 2023 року 431
Аварія трапилася у жовтні 2023 року

У Сарнах судитимуть керманича, який п'яним збив мотоцикліста. 

Про це повідомили у пресслужбі поліції Рівненщини.

Нагадаємо, автопригода сталася близько 17:30 у Сарнах на вулиці Соборній, 14 жовтня. Під час досудового розслідування слідчі Сарненського РВП встановили, що 43-річний водій автомобіля «Renault Kango», виконуючи маневр повороту, не зайняв завчасно відповідне крайнє положення на проїзній частині та допустив виїзд транспортного засобу з перехрещення проїзних частин на смугу зустрічного руху, де не надав перевагу в русі мотоциклу «Lifan» під керуванням 16-річного сарненчанина.

Під час огляду на стан сп’яніння алкотестер «Drager» зафіксував 3,3 проміле, що у понад 16 разів перевищує допустиму норму.

У результаті ДТП неповнолітній мотоцикліст отримав травми, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості.

За сукупністю зібраних доказів і за результатами досудового розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння, що спричинило потерплому середньої тяжкості тілесне ушкодження, матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скеровано на розгляд суд.

Обставинами, які пом’якшують покарання обвинуваченому є щире каяття, активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення та добровільне відшкодування завданого збитку.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024