Жінка з Рокитного перерахувала шахраєві понад 20 тисяч гривень

12 Жовтня 2023, 10:06
Шахрай випросив гроші у рокитнівчанки 358
Шахрай випросив гроші у рокитнівчанки

Жителька Сарненщини проявила співчуття до «військовослужбовця» і перерахувала шахраєві понад 20 тисяч гривень.

Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Наприкінці вересня у соціальній мережі 36-річна жителька селища Рокитне познайомилася із нібито військовослужбовцем, який отримав поранення в зоні бойових дій і перебуває в госпіталі. Втім, під час спілкування той зауважив, що у закладі не вистачає медикаментів, а відтак потрібні гроші. У підтвердження своїх слів, чоловік навіть висилав фото, що він – на лікарняному ліжку.

Співчутлива жінка спочатку перерахувала тисячу гривень. Потім зловмисник попросив іще фінансово допомогти, бо вкрай складна ситуація, і запевнив, що згодом все поверне. Потерпіла погодилася і в загальному підсумку поповнила бюджет шахрая на 20,4 тисячі гривень.

А вже 11 жовтня профіль чоловіка був заблокований, а сам абонент знаходиться поза зоною досяжності.

За фактом шахрайства дізнавачі відділення поліції №2 (смт Рокитне) Сарненського РВП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 190 КК України. До розшуку і встановлення особи зловмисника залучені працівники відділу протидії кіберзлочинам у Рівненській області.

Правоохоронці застерігають громадян під час перерахунку коштів невідомим, які просять про допомогу в соцмережах на ті чи інші потреби, бути обачними і перевіряти достовірність викладеної інформації. 

«Звертайте увагу на дату реєстрації користувача, його активність і кількість дописів, коло друзів, з’ясуйте будь-які деталі, попросіть додаткові документи, аби впевнитися, що гроші надійдуть дійсно тому, хто їх потребує» – йдеться у повідомленні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024