У чотирьох громадах Сарненщини заборонено ходити до лісу

09 Серпня 2023, 14:47
Увага міни 236
Увага міни

На Рівненщині нагадали правила відвідування лісів.

Які місця лісової зони області потрібно оминати, що робити коли знайшов підозрілий предмет та де можна збирати «дикороси». Про це говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА.

Спікер – представник відділу сил підтримки оперативного угруповання військ «Волинь», підполковник Богдан Шендерецький. Модератор – директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА Олександр Поліщук.

Так, суворо заборонено ходити у ліси Локницької, Зарічненської, Висоцької, Миляцької, Старосільської та Березівської територіальних громад.

«Хочу нагадати громадянам: не можна заходити у зони, що забезпечують безпеку державного кордону. Варто оминати місця, які огороджені або позначені табличкою, так званою «біркою» - білі букви на червоному фоні «Обережно, міни!». Огородження може бути парканчиком, колючим дротом чи кольоровою стрічкою. Там можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети або проводитися захисні дії», – застеріг підполковник Богдан Шендерецький.

Якщо потрапили у лісову зону, де не було огорожі чи «бірки» та побачили там невідомі для вас речі – у жодному разі їх не можна чіпати. Відійдіть на безпечну відстань, не менше 100 метрів. Огляньте через камеру мобільного телефону цей предмет. Та, якщо є можливість, позначте це місце матеріалом червоного чи білого кольору. Повідомте ДСНС, поліцію, чи військових.

«Категорично забороняється підіймати будь-які невідомі для вас речі. Це може бути навіть шнур чи дріт. Противник може знаходитися на території України у ролі ДРГ, тому це може бути небезпечно», – нагадав представник відділу сил підтримки оперативного угруповання військ «Волинь».

Збирати ягоди, гриби, трави та насіння рослин можна у місцях, що віддалені від кордону та не позначені забороняючими позначками.

Богдан Шендерецький додав, що коли чуєте підозрілі звуки у небі – у жодному випадку не можна знімати на телефон, виставляти у соціальні мережі. Адже це може допомогти ворогу. На заміну цього краще зателефонувати у поліцію чи ДСНС, повідомити населений пункт та напрямок літаючого об’єкту.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024