Фермер з Рокитного вирощує просто неба тропічну маракую

01 Червня 2023, 10:16
Юрій Сьомін 609
Юрій Сьомін

Маракуя, китайський фінік, сливово-вишневий гібрид, персик, тибетська малина Мяо-Мяо, мексиканський банан – це далеко не весь перелік екзотичних для Рівненщини рослин, які вирощував на своїй землі Юрій Сьомін із Рокитного.

Про це пише Rivne.name.

Вирощуванням незвичних рослин чоловік зайнявся після виходу на пенсію. А розпочалося все з чотирьох саджанців винограду. Чоловік посадив їх, а наступного року вже отримав плоди. Зрозумів, що садівництво йому до душі. Далі були все нові й нові рослини. З часом догляд за екзотичними рослинами перетворився для пана Юрія на улюблену справу.

Саджанці маракуї пан Юрій виростив із живців, які придбав у садівника-любителя. Вкорінював у болотяному моху – він добре зберігає вологу. А коли з’явилися корені, то пересадив у відро зі звичайним поліським ґрунтом. Щоб кореням не було тісно, зробив у відрі багато дірок.

Маракую господар вирощує просто неба від весни до пізньої осені. Проте має один секрет – вирощену у відрі рослину чоловік так і закопує у землю. А перед настанням зимових холодів, відкопує з відром та переносить у тепле місце, наприклад, у підвал чи на утеплений балкон.

 

Поливати маракую навесні чи влітку, потрібно лише тоді, коли мало опадів. А плодоносити екзотична рослина починає уже першого сезону.

Для вирощування екзотичних рослин, садівник не використовує ані мінеральних добрив, ані хімікатів. Натомість підживлює їх «чаєм» із зілля, курячим послідом та коров’яком.

У майже 70-річному віці чоловік говорить, що його плани на майбутнє – це жити якомога довше та займатися улюбленою справою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024