Легальний видобуток бурштину на Сарненщині: вже створили понад 50 робочих місць

22 Травня 2023, 10:07
Легалізований видобуток бурштину 4652
Легалізований видобуток бурштину

Один з прикладів успішної легалізації видобутку бурштину – це надання офіційних дозволів на видобуток каменів на території Вирівської громади.

Тільки минулого року ця громада отримала понад 1,8 мільйона гривень надходжень до свого бюджету завдяки рентним платежам, отриманим від легального видобутку бурштину. Про це розповідає голова Сарненської РВА Олександр Кохан.

Окрім того, на Сарненщині вже створили понад 50 робочих місць, сплатили понад 270 тисяч гривень єдиного соціального внеску та понад 280 тисяч гривень ПДФО.

Днями посадовець відвідав одну з ділянок на Сарненщині, де розпочалися роботи з проведення дослідно-промислової розробки з подальшим видобуванням бурштину. Після завершення цих робіт підприємство займеться біологічною рекультивацією земель і висадженням лісу. Це ще один позитивний аспект закону про легалізацію видобутку бурштину, оскільки дозволяє відновити природні ресурси та зберегти навколишнє середовище.

«Це значний ресурс, який може бути використаний для розвитку території та покращення якості життя місцевих жителів. Легалізація видобутку бурштину має значні переваги порівняно з нелегальними старателями. Адже нелегальні видобувачі нерідко шкодять навколишньому середовищу, завдаючи непоправної шкоди екосистемі та ризикують власним життям», – наголошує Кохан.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024