Клесівська громада провела в останню дорогу Героя

05 Травня 2023, 14:24
Чин похорону за Юрієм Кобілінським 531
Чин похорону за Юрієм Кобілінським

На Сарненщині попрощалась із загиблим клесівчанином Юрієм Кобилінським.

Під час повномасштабного вторгнення чоловік долучився до лав ЗСУ. Отримав важкі поранення під час виконання бойового завдання поблизу Бахмута. Від травм 46-річний захисник помер у госпіталі. Про це інформують в пресслужбі Клесівської селищної ради.

У Героя залишилися мати, донька та син, два брати. Поховали Юрія Кобилінського на кладовищі у Клесові. 

Герой почав свою боротьбу з агресором ще з 2014 року. Тоді боронив схід країни. Має державні нагороди та відзнаки.

З перших днів повномасштабного вторгнення вступив до ТРО. Пізніше – переведений у Вараш, а звідти – на фронт. Там і поклав своє життя за нас, за Україну. Друзі згадують його, як веселу і комунікабельну людину, вірного, хорошого друга і порадника. 

«Небесний покровитель Юрія на іконі зображений на коні зі списом, перемагає змія. Має це два значення. Ми, християни, боремося з тим змієм ще з Едемського саду, починаючи з Адама і Єви. Йде духовна боротьба за душу кожного з нас. Ми повинні це пам’ятати. Кожен з нас, борячись із змієм духовним, разом з тим, бореться сьогодні із московським змієм-загарбником, який прийшов на нашу землю, чинить сьогодні ці злочини…Нам важко бачити болючі втрати, жертви. Дякуємо Юрію, всім захисникам, які борються за те, щоб наша земля була вільною, щоб існувала наша держава і народ…Хай Господь прийме душу захисника! Поки ми молимося, він живе у наших серцях, а його душа йде до Бога» – прозвучало у прощальній промові отця Володимира, настоятеля Петро-Павлівського храму.

Так зустрічали 3 травня загиблого Героя у громаді:

Фото з поховання опубліковані на сторінці Клесівської селищної ради:

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024