Катеринівська колонія: троє чоловіків з-за ґратів здавали квартири

25 Березня 2023, 10:43
Працівниками оперативного відділу державної установи «Катеринівська виправна колонія (№46)» 1056
Працівниками оперативного відділу державної установи «Катеринівська виправна колонія (№46)»

Працівниками оперативного відділу державної установи «Катеринівська виправна колонія (№46)» спільно з поліцією викрили організовану групу шахраїв, які перебуваючи за ґратами займались злочинною діяльністю.

Про це інформують в пресслужбі відомства.

Учасники злочинної групи, які на Рівненщині відбувають покарання за вчинення тяжких злочинів, шляхом проведення незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, під приводом здачі житла в оренду, а також використовуючи інші шахрайські методи, зокрема «Привіт, впізнав?», шляхом обману, заволоділи коштами громадян, чим спричинили останнім майнової шкоди.

Зокрема, в у листопаді минулого року слідчі Сарненського РВП ГУ НП в Рівненській області за оперативного супроводу працівниками вище вказаного відділу та оперативного відділу державної установи «Катеринівська виправна колонія (№46)» за процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури за результатами документування викрили злочинну схему.

Організована злочинна група складалася з трьох засуджених віком від 28 до 31 років. «Налагодили» роботу шахрайської схеми два фігуранти уродженці Львівської області та фігурант із Рівненської області, які до своєї злочинної діяльності залучили спільників, які надавали банківські картки засудженим для перерахування на них коштів від потерпілих.

Як з’ясувалось правоохоронцями, в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій встановлено декілька фактів незаконної діяльності даної групи осіб.

Працівники установи та поліції провели обшуки за місцем відбування покарання засуджених та вилучили у них речові докази.

За даним фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч.3 статті 190 КК України (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Санкція статті передбачає покарання – до 8 років ув’язнення.

В ході досудового розслідування буде надана остаточна правова кваліфікація діям членів злочинної групи.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024