Дубровицький водоканал сплатив понад 180 тисяч гривень за завдані збитки

02 Лютого 2023, 09:11
Користувалися водою без дозволів 448
Користувалися водою без дозволів

«Міськводоканал» Дубровицької міської ради протягом 2018 року викачував підземні води з артсвердловин без спеціального дозволу на користування надрами. 

Судова тяганина йшла роками, однак 1 лютого 2023 року суд зобов'язав міськводоканал сплатити завдану шкоду. Про це інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.

У 2021 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели плановий захід державного нагляду КП «Міськводоканал» Дубровицької міської ради. Під час рейду Інспекцією виявлено низку порушень вимог водного законодавства.

Фахівцями інспекції за виявлені порушення нарахували 185,2 тисячі гривень шкоди, завданої навколишньому природному середовищу та на вказану суму підприємству направили претензію для її добровільного відшкодування.

Проте завдані збитки у встановлені терміни підприємство не сплатило, тому Інспекція була змушена звернутись до органів судової влади.

Після тривалих судових розглядів, рішенням Північно-західного апеляційного господарського суду, позовні вимоги Інспекції задоволено в повному обсязі.

Наразі, відповідно до постанови Дубровицького ВДВС у Сарненському районі Рівненської області, виконавче провадження з примусового стягнення завданої шкоди з підприємства закінчено у зв’язку зі сплатою порушником повної суми шкоди, завданої державі, у розмірі 185 тисяч 258 гривень.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024