Сарни навіть Вермахт не взяв: військовий аналітик вважає наступ через болота малоймовірним, але вигідним Україні

28 Січня 2023, 12:34
Військово-цивільний аналітик і коментатор Євген Дикий 1516
Військово-цивільний аналітик і коментатор Євген Дикий

Аби відрізати Київ від західної України – ударити через Сарни. Про один з ймовірних напрямків наступу росіян обговорили на ютуб-каналі «Новинарня».

Військово-цивільний аналітик і коментатор, ветеран АТО, колишній командир штурмової роти у батальйоні «Айдар», директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий та редактор «Новинарні» Дмитро Лиховій коментують події на фронті та в навколовоєнній політиці.

За словами Євгена Дикого, перемога за Україною звичайно буде, але легко не буде. Про ймовірні наступальні дії росіян далі:

«Єсли надо повторим» – сценарій за яким росіяни збирають армію 2:0 і повторюють невдале вторгнення минулого року. Тобто знов пруться на Київ, бажано ще й з білорусі. Там намагаються оце відрізати західну Україну від Києва ударом через Сарни, то це мене насправді повеселило. Туди навіть Вермахт не зміг свого часу зайти в ці лісо-болотні угіддя, там Сарненська республіка рочки-два існувала ніхто її взагалі не ризикував зачіпати, а наразі там українська-бурштинова республіка (сміється, - ред.). Хай туди заходять, просто welcome», – іронізує Дикий.

До того ж за словами аналітика, армія агресора вже немає професіоналів, тому воювати з ними буде куди простіше. Дикий наголошує, що найбільшою помилкою 2022 року, що українська армія чомусь не чекала прямого наступу на Київ і за це дорого довелося заплатити. Наразі ж все буде по-іншому.

Повне відео можна переглянути тут:

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024