Десантника з Сарн нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно

13 Січня 2023, 09:17
Загиблий десантник Дмитро Камінський 648
Загиблий десантник Дмитро Камінський

Батькам загиблого Героя Дмитра Камінського із села Корост Сарненської громади вручили нагороду.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого солдата Дмитра Камінського нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Про це інформують на сторінці Сарненської міської ради.

Нагадаємо, що 10 листопада, його батькам вручили орден «За мужність» ІІ ступеня. Ордени «За мужність» ІІІ та ІІ ступеня воїнові присвоїли посмертно. Хоча перший мав отримати прижиттєво – за участь у штурмі околиць Горлівки наприкінці лютого 2022-го. Подання було на живого старшого солдата Камінського. Але указ опублікований 22 травня, тому нагорода присвоєна посмертно.

11 січня начальник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Качур та начальник групи морально-психологічного забезпечення Сарненського РТЦК та СП Сергій Цар виконали почесну місію, вручивши батькам Героя – Дмитра Камінського, Орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Цей Орден Дмитро мав би отримати сам, ще при житті, за штурм околиць Горлівки. У 26 років Дмитро був командиром групи швидкого реагування. Герой загинув від рук окупанта 26 квітня 2022 року у запеклому бою поблизу міста Ізюм, Харківської області.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024