На Сарненщині діє «пошта Святого Миколая» для дітей, чиїх батьків забрала війна

03 Грудня 2022, 17:00
Фото дитячого листа 296
Фото дитячого листа

Волонтери Рівненщини до кінця цього тижня, 4 грудня, приймають листи до Дня Святого Миколая від дітей, які загинули внаслідок військових дій. 

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від видання «ITV».

Волонтери передаватимуть дитячі бажання чарівникам-благодійникам, які готуватимуть подарунки.

«Ці листи дуже зворушливі. Так, два братики, які втратили на війні тата, просять у Святого Миколая плитоноску і берці. А в листи вони повкладали малюнки, де зобразили військових з українськими прапорами», — діляться організатори. 

Один хлопчик, який залишився сиротою, його доглядають бабуся з дідусем, написав, що в нього все є, а ось військовим потрібні теплі шкарпетки.

Другокласниця Злата розповіла, про свою сім’ю — маму та молодшого братика. І всі вони дуже сумують за татом, якому назавжди залишиться 34 роки. У них була традиція: спочатку тато подарував для доні самокат, потім велосипед, а цьогоріч мав би бути скейт. Однак тато загинув на війні.

«Ця акція для дітей загиблих, зниклих безвісти, полонених українських військових. І ці листи просто неймовірні. Вони проймають, від них починають котитися сльози», — розповідає працівниця КЗ «Ветеранський простір» Тетяна Ременюк.

Для таких діток знайшли благодійників – представників діаспори з Канади. Вони, наскільки це можливо, готові виконати бажання, висловлені у листах. 

 

Листи можна передавати координаторці проєкту Тетяні Ременюк — 0968203550.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024