У громаді на Сарненщині впроваджуватимуть проєкт «Вихователь безпеки»

25 Жовтня 2022, 09:00
У громаді на Дубенщині впроваджуватимуть проєкт «Вихователь безпеки» 240
У громаді на Дубенщині впроваджуватимуть проєкт «Вихователь безпеки»

Поліцейські, рятувальники, освітяни області та голови тергромад 24 жовтня підписали меморандум про співпрацю та партнерство з питань безпеки в освітньому середовищі. Відтак, Семидубська громада Дубенського району та Вирівська громада Сарненського району долучилися до реалізації безпекового проєкту, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Нагадують, «вихователь безпеки» – це людина-комунікатор у громаді між освітнім закладом та правоохоронцями для захисту учнів, батьків та вчителів. На Рівненщині проєкт стартував у Гощанській селищній громаді, а від 19 вересня спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі успішно працює у місцевих навчальних закладах.

У нараді, на якій відбулося підписання меморандуму, взяв участь начальник управління ювенальної превенції НПУ Василь Богдан.

«Створення безпечного шкільного середовища є пріоритетом у діяльності Національної поліції України. Радий, що на Рівненщині цей проєкт успішно розвивається та до нього долучилося ще дві громади», — зазначив головний ювенальний поліцейський. 

Як додав начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський, попри повномасштабне вторгнення російського агресора на нашу землю — життя продовжується:

«Діти підростають, а ми повинні достойно виховати їх. Проєкт сучасний та доречний. Партнерство між поліцейськими, освітянами, рятівниками та громадами сприятиме попередженню і виявленню негативних явищ і тенденцій у дитячому середовищі. Усі ці чинники будемо спільно викорінювати на стадії зародження, аби наші діти виросли справжніми патріотами».

Основне завдання, що покладається на вихователя безпеки — це контроль за правопорядком і безпекою учасників освітнього процесу. Зокрема, до його компетенції входить: профілактична робота щодо правил безпеки в навчальному закладі, в побуті, в Інтернеті; протидія булінгу; виявлення та припинення в межах компетенції правопорушень та запобігання їм в учнівському середовищі; участь у проведенні індивідуальної профроботи з учнями, які перебувають на обліках тощо.

Додають, що наступним етапом у впровадженні проєкту стане відбір кандидатів на посаду спеціаліста з безпеки в освітньому середовищі у складі представників Семидубської та Вирівської тергромад. За результатами конкурсу вихователі пройдуть фахове навчання із залученням співробітників поліції, ДСНС, освітян і міжнародних партнерів.

Читайте також: Майже чверть шкіл Рівненщини працювали офлайн

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024