У Рокитнівській громаді провели розминку з чемпіоном

16 Жовтня 2022, 12:12
На Рокитнівщині провели розминку з чемпіоном 481
На Рокитнівщині провели розминку з чемпіоном

У Дертівській гімназії Рокитнівської територіальної громади провели спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона», що триває на території Рівненщини.

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від пресслужби комунального закладу «Спорт для всіх Рівненщини».

Школярі та педагоги мали можливість поспілкуватися та отримати настанови від справжніх професіоналів своєї справи Васильчука Дмитра і Кулакевича Владислава, майстрів спорту України з боротьби сумо, а також Богданець Алли, майстра спорту України з вільної боротьби. 

Багаторазові переможці та призери всеукраїнських та міжнародних змагань змогли зацікавити учнів розповідями про особливості тренувань, свою участь у змаганнях і методику підготовки до них. 

«Для отримання хорошого результату потрібно тренуватися з дитинства і протягом всього життя. Втім всі ці складнощі компенсуються неповторним задоволенням від почутого, стоячи на п’єдесталі, Гімну України», – наголосили спортсмени.

У продовження заходу вони провели детальний інструктаж з техніки безпеки, розповіли як потрібно розігрівати м’язи, щоб уникнути травм та провели розминку. Всі без винятку учні ретельно повторювали рухи, а деякі навіть виявили бажання спробувати себе в такому складному, але цікавому виді спорту. 

Окрім того, діти мали змогу пройти справжній «мозковий штурм», адже організатори запропонували їм взяти участь в олімпійській вікторині, де за кожну правильну відповідь юні інтелектуали отримували брендовані сувеніри.

За хорошою традицією, в освітніх закладах, які беруть участь в «Розминці від чемпіона», проводиться конкурс малюнка на спортивну тематику. Винятком не стала і Дертівська гімназія. Тут напередодні було підготовлено велику кількість робіт. Авторів трьох найкращих малюнків, вибраних атлетами, відзначили сувенірами від відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області. Після проведення обов’язкової частини «Розминки від чемпіона» діти мали можливість поспілкуватися зі спортсменами особисто, роздивитись нагороди, зробити селфі та взяти автографи.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024