На Сарненщині оголошено конкурс на премію імені Федора Гощука

25 Вересня 2022, 13:11
Федір Гощук 430
Федір Гощук

У Рівненській області оголошено прийом документів на здобуття обласної премії в галузі народного хорового мистецтва імені Федора Гощука.

Про це журналістам Район.Сарни стало відомо від  Управління культури та туризму Рівненської обласної військової адміністрації.

Премія заснована з метою вшанування пам’яті композитора, видатного хорового диригента, педагога, заслуженого працівника культури України.

Присуджується композиторам, які працюють у сфері української народної музики, керівникам, диригентам народних хорових колективів, окремим виконавцям народних пісень і музики (вокалістам, інструменталістам), які своєю діяльністю сприяють збереженню та популяризації українського народного хорового мистецтва. Обласна премія складає 10 тисяч гривень.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії подаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, творчими спілками, громадськими організаціями, культурно-мистецькими закладами, закладами освіти та шляхом самовисування.

Документи щодо претендентів подаються управлінню культури та туризму Рівненської обласної державної адміністрації до 10 жовтня.

На здобуття Премії подаються такі документи:

  • клопотання щодо присудження Премії;
  • матеріали, що засвідчують творчий доробок претендента (фотокартки, репродукції, аудіо- та відеозаписи, концертні програми, друкована продукція, збірки нот тощо);
  • ксерокопії публікацій у засобах масової інформації;
  • характеристика претендента на здобуття Премії та його фотокартка;
  • копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • копія паспорта громадянина України або паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм з додатками.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024