Рокитнівський селищний голова відвідав трамованого воїна та допоміг йому відновити паспорт

11 Вересня 2022, 10:10
Григорій Таргонський провідав пораненого захисника 427
Григорій Таргонський провідав пораненого захисника

Голова Рокитнівської селищної ради Григорій Таргонський разом із секретарем ради Мариною Лесковець провідали пораненого воїна в центральній лікарні.

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від пресслужби Рокитнівської селищної ради.

Як розповів селищний голова, Єремейчук Олександр з багатодітної сім'ї села Борове, молодий солдат, якому лише 21 рік, з перших днів українсько-російської війни брав участь в бойових діях.

У березні його підрозділ в Чернігівській області попав під обстріл, Олександр отримав тяжке поранення та потрапив в полон. Шість днів він пролежав в підвалі в невідомому місці із зав'язаними очима, руками та важкою травмою ноги. Після того хлопця відправили в Курське СІЗО, де йому довелося пережити нове пекло зі знущаннями, побиттями, без медичної допомоги, нормальної їжі та води.

За його словами, хлопець вже не хотів жити.

На щастя, 21 квітня (напередодні свого дня народження) під час процесу обміну полоненими, Олександр повернувся на підконтрольну територію України.

Сашко проходив лікування не в одному медичному закладі, кілька разів поставало питання про ампутацію ноги. У серпні він повернувся додому та, на жаль, проблеми з кінцівкою, дуже серйозні.

10 вересня селищний голова разом із секретарем ради Мариною Лесковець провідали воїна в центральній лікарні, вислухали весь шлях, який йому довелося пережити, оперативно допомогли відновити Олександру втрачений паспорт та подати всі необхідні документи на виготовлення закордонного паспорта. Адже після проходження курсу лікування в Україні є домовленості на реабілітацію за кордоном.

За погодженням з директором «Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни» Андрієм Бурачиком подальший курс лікування з понеділка Олександр буде проходити саме там.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024