Як працює релокований Луганський онкодиспансер у Сарнах

03 Вересня 2022, 12:55
Релокована лікарня з Луганська повноцінно функціонує у Сарнах 945
Релокована лікарня з Луганська повноцінно функціонує у Сарнах

Луганський онкодиспансер впродовж двох місяців приймає пацієнтів у місті Сарни. 

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від ITV.

Близько двох місяців у Сарнах функціонує Луганський онкодиспансер. Медики із тимчасово окупованої території, переїхали на Рівненщину, адже тут є потреба у лікуванні пацієнтів з онкологією.

Релокуючись на Рівненщину із Луганщини вдалося забрати лише коштовні препарати. Перевезти бодай щось з обладнання не змогли. Однак вже тут, місцевий медзаклад та волонтери забезпечили онкодиспансер усім необхідним. Сарненська лікарня виділила приміщення із меблями, а благодійники допомогли із медичними приладами.

Однак ще частину цінного обладнання, яке вдалося отримати від волонтерів із Польщі, і досі не застосовують. Як виявилось головна причина — бракує місця для облаштування операційної. 

«Пацієнти з онкологією потребують термінових оперативних втручань. Адже час очікування, може погіршити стан хворого. Однак прийняти усіх одночасно не вдається. Навіть попри те, що фахівців, та обладнання, яке необхідне для проведення оперативних втручань, вдосталь», – зазначає Євген Хамчич, директор Луганської лікарні. 

Деяким хворим отримувати курс хімієтерапії доводиться прямісінько у коридорах. Адже розмістити усіх, у чотирьох палатах не вдається. Ліжкомісць вистачає лише на 17 пацієнтів. Однак потік хворих лише зростає.

У онкодиспансері, пояснюють, така кількість пацієнтів ймовірно зумовлена місцем розташування медзакладу.
Частина кабінетів, у яких працюють лікарі із релокованого підприємства розташовані окремо від основного відділення, адже розмістити 50 фахівців разом не вдається.

Тим часом у Сарненській районній лікарні зазначають, що шляхи виділення додаткових приміщень для онкодиспансеру шукають. Однак коли це вдасться зробити, поки невідомо. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024