Віряни на Рівненщині після голосування за перехід в ПЦУ не можуть потрапити у власний храм

28 Серпня 2022, 12:31
У селі Кам’янка розгорнувся скандал стосовно права користування релігійною спорудою 1698
У селі Кам’янка розгорнувся скандал стосовно права користування релігійною спорудою

На Рівненщині розгорнувся скандал через голосування більшості вірян у перехід храму до Православної церкви України.

Про це розповідає кореспондентка Район.Сарни.

У селі Кам'янка більшість парафіян вирішили перейти до Православної церкви України та здійснили реєстрацію статуту громади у новій редакції, що дозволяє їй користуватись Свято-Михайлівським храмом.

Проте, окремі парафіяни Української православної церкви, ніяк не змиряться з таким рішенням більшості та бувши вірними священникам Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, продовжують створювати конфліктні ситуації, не зважаючи ні на що.

Настоятель УПЦ села Кам’янка Іван Хильчук відмовляється віддавати шану та згадувати в молитвах полеглих українських Героїв і при цьому зазначає родинам, що саме вони винні у смерті захисників.

Також він зняв державний прапор з будівлі храму та неоднозначно висловлювався про військову агресію росії проти України. Такі ж наративи останній доводить і своїм парафіянам.

Ось слова парафіянки Євгенії Драганчук, мешканки села Кам’янка: «Три сестри України, білорусь та росія, дружні народи, все пов’язано, все так добре було», — наче у випуску російських пропагандистських телеканалів.

Таку діяльність проводять священники УПЦ з благословіння митрополита Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ Анатолія, доносячи парафіянам російські пропагандистські тези.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024