На Рівненщині переселенці можуть отримати медичну допомогу усіх рівнів

26 Серпня 2022, 11:11
На всеукраїнській нараді обговорили питання пов'язані із внутрішньо переміщеними особами 399
На всеукраїнській нараді обговорили питання пов'язані із внутрішньо переміщеними особами

Питання сфери охорони здоров’я, пов'язані із внутрішньо переміщеними особами, обговорили під час всеукраїнської наради під головуванням Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від пресслужби Рівненської обласної держадміністрації.

Перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін повідомив, що по всій області внутрішньо переміщені особи можуть безперебійно отримати первинну, спеціалізовану, високоспеціалізовану та екстрену медичну допомогу.

З початку війни за медичною допомогою до закладів охорони здоров`я області звернулося понад 35 тисяч ВПО, з них понад 10 тисяч – діти.

Крім того, діють мобільні бригади, які проводять вакцинальні сесії усі охочим. Переселенці отримали понад 4 тисячі щеплень від поліомієліту, дифтерії та коклюшу, кору, краснухи, COVID-19. Вакцинація відбувалася з дотриманням усіх умов «холодового ланцюга».

«У всіх закладах охорони здоров`я створено 3-місячний запас необхідного медичного забезпечення, який при потребі поновлюється. В області визначено заклади первинного рівня для забезпечення надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам. У кожному місці масового розміщення затверджено сімейного лікаря та педіатра, які надають необхідну медичну допомогу та проводять профілактичні щеплення», - зазначив Сергій Подолін.

Користуються і переселенці й перевагами програми «Доступні ліки». В аптеках, незалежно від місця проживання, за рецептом можна отримати усі необхідні ліки безплатно або з невеликою доплатою.

Нагадаємо, у Рівненській області наразі проживає понад 48 тисяч переселенців.

Читайте також: На Рівненщині мобільні команди допомагають постраждалим від війни: як отримати підтримку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024