Півторарічний хлопчик із Сарненщини виграв у лотерею ліки від СМА

08 Серпня 2022, 11:30
Олексій Савостяник з мамою 432
Олексій Савостяник з мамою

Півторарічний хлопчик з Сарненщини, якому поставили діагноз спінальна м'язова атрофія, виграв укол за понад 2 мільйони доларів.

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від мами Олексія Савостяника в Instagram. 

«Ми повинні були отримати укол іншим шляхом, вже чекали, коли скажуть їхати до іншої країни. Але вчора нам зателефонували і сказали, що Олексійчик виграв укол від Новартіс. Сьогодні у нашої старшої донечки день народження і ось такий подарунок і їй, і нам», – написала Василина Савостяник.

Діазноз Олексію Савостянику поставили в десятимісячному віці, з того часу родина збирала гроші, але до цього часу вдалось зібрати лише близько 7 мільйони гривень. Наразі збір закрито. 

Зазначимо, що для лікування СМА достатньо лише одного уколу. Через високу вартість ліків три роки тому виробник вирішив проводити лотерею для дітей, які потребують лікування і не мають змоги оплатити його. Раз на два тижні незалежна комісія тягне жереб із заявок, поданих з усіх країн, де такі ліки не продаються. 

Спінальна м'язова атрофія є спадковим захворюванням, під час якого відбувається порушення функції нервових клітин спинного мозку, що призводить до прогресивного розвитку м'язової слабкості і їхньої атрофії. СМА є найпоширенішою генетичною причиною смерті дітей до двох років.

Читайте також: Жертви війни серед дітей: під час обстрілу у Миколаєві загинув 13-річний хлопчик


 
 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024