Друга бустерна доза та ріст захворюваності: що відбувається з COVID-19 на Сарненщині

29 Липня 2022, 13:30
Хто і як може отримати другу бустерну дозу вакцинації 701
Хто і як може отримати другу бустерну дозу вакцинації

Другу бустерну дозу проти COVID-19 на Рівненщині отримали 14 людей, про це повідомила заступниця директора Рівненського обласного центру медичної статистики Людмила Країнська.

Про це інформує Район.Сарни.

Вводити другу бустерну дозу від коронавірусу Міністерство охорони здоров'я дозволило наказом від 19 липня, проте рекомендують її не всім.

За даними Людмили Країнської, в області з 19 по 28 липня виявили 50 хворих на коронавірус. Це на 20 випадків більше у порівнянні з відрізком 13-19 липня.

«За минулу добу було 15 випадків, 13 з них – у Рівненському районі та два – в Сарненському. Збільшення кількості випадків фіксують щодня. Нових штамів коронавірусу в Україні не виявлено. Хоча рівень захворюваності буде рости, оскільки попереду осінь, характерний для таких вірусних інфекцій сезон», – зазначила Людмила Країнська.

З її слів, 28 липня у медзакладах Рівненщини перебуває 23 хворих з коронавірусною інфекцією, троє з яких є киснезалежними. Останню смерть від ускладнень зафіксували 13 липня.

«На сьогодні перебіг коронавірусу нетяжкий. Свою роль, важливу, зіграла і вакцинація. Вона лишається одним з основних методів профілактики і поширення коронавірусної інфекції. Тому і ввели другу бустерну дозу, щоб провакцинувати певні категорії населення. Це люди з ослабленим імунітетом, старші 60 років, ті, які перебувають в інтернатних закладах. А також підлягають люди 18-59 років, які мають хронічні захворювання, наприклад, органів дихання, цукровий діабет, ожиріння», – зазначила заступниця директора обласного центру медичної статистики.

Станом на 28 липня другу бустерну дозу отримали 14 жителів Рівненщини. Щеплюють вакциною Pfizer.

Людмила Країнська також нагадала, що зробити щеплення від COVID-19 можна в усіх медзакладах області.

Нині на Рівненщині діє 146 пунктів щеплення від коронавірусу, працює 48 мобільних бригад та один центр вакцинації в діагностичному центрі у Рівному.

Читайте також: Де і як людям з хворобою нирок пройти перитонеальний діаліз безоплатно

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024