Перелік водойм на Сарненщині, у яких можна купатися

29 Липня 2022, 08:40
На Сарненщині дослідили воду з водойм у місцях масового відпочинку населення 917
На Сарненщині дослідили воду з водойм у місцях масового відпочинку населення

На Сарненщині досліджували зразки води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення.

Про це журналісти Район.Сарни дізналися від пресслужби Сарненського районного відділу державної установи «Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я».

Як з'ясувалося, досліджували зразки з річки Случ, озера Селянського, кар'єру села Орлівка, а також з урочища Коплище смт Клесів.

За результатами досліджень встановили, що деякі зразки не відповідають вимогам за мікробіологічними показниками. Зокрема перевищує вміст лактозопозитивних кишкових паличок: у річці Случ у 4,2 раза, кар'єрі села Орлівка у 2,6 раза, озері Селянському в 1,24 раза. Також встановлено знижений вміст розчиненого кисню: у річці Случ у 1,7 раза, кар'єрі села Орлівка у 1,2 раза, озері Селянське у 1,6 раза.

Щоб запобігти виникненню та поширенню гострих кишкових інфекцій серед жителів Сарненського району, купатись, споживати рибу, виловлену в цих водоймах, не рекомендують.

Натомість водойма в урочищі Коплище смт Клесів перевірку пройшла. За мікробіологічними, паразитологічними, санітарно-хімічними показниками вода відповідає вимогам гігієнічних нормативів.

Про стан води у водоймах Рівненщини інформує інтерактивна карта від Рівненського обласного центру контролю й профілактики хвороб. За даними мапи, дозволено купатись у річках Льва, Слонівка та Горинь на території Сарненського району. Показники води цих водойм відповідають вимогам.

Читайте також: Де і як людям з хворобою нирок пройти перитонеальний діаліз безоплатно

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024