Профілактика ботулізму в умовах воєнного стану: що не варто їсти

21 Березня 2022, 14:40
Профілактика ботулізму 557
Профілактика ботулізму

Через війну багато з нас опинилися в умовах, коли доступу до свіжої і якісної їжі немає.

Проте закликаємо з обережністю вживати зимову заготівлю та консерви, пишуть у Центрі громадського здоров'я. 

Щоби вберегтися від ботулізму:

 Не вживайте їжу з ємностей, які можуть нести ризик ботулізму:

  •  роздуті банки;
  •  банки зі здутими кришками;
  •  банки, з яких щось витікає;
  •  нещільно закриті банки;
  •  банки, з яких відчувається дивний або неприємний запах.

Не вживайте консервовані в домашніх умовах продукти, які зберігалися більше року.

Не купуйте консерви з рук на вулицях та стихійних ринках.

Уникайте споживання в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби.

Не вживайте продукти, якщо сумніваєтесь у їх якості або не впевнені, що їх зберігали та/або транспортували належним чином.

Нагадаємо, причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування м’яса, риби, рідше — овочів та грибів.

Читайте також: Як правильно харчуватися в період війни: поради луцької лікарки

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50