На Сарненщині за рік за державні кошти модернізували чотири медзаклади

22 Січня 2022, 12:03
На Рівненщині за рік за державні кошти модернізували дев'ять медзакладів 446
На Рівненщині за рік за державні кошти модернізували дев'ять медзакладів

Серед об’єктів «Великого будівництва», які на Рівненщині завершили минулого року, чимало медичних закладів.

 Так, в області реконструювали 4 приймальні відділення лікарень, збудували 4 амбулаторії.  Крім того, вдалося поліпшити умови лікування ветеранів війни в Рівненському обласному госпіталі – там реконструювали терапевтичний корпус, йдеться на сайті Рівненської ОДА. 

Таким чином, завдяки президентській програмі,  умови та якість надання медичної допомоги мешканцям громад суттєво покращилися.  

Одним із важливих об’єктів стало оновлене приймальне відділення Рівненської обласної клінічної лікарні. Його реконструкція обійшлася в 34 мільйони гривень. Також виділили гроші і на сучасне обладнання.

Під дитячий терапевтичний корпус з приймальним відділенням реконструювали корпус у Сарненській центральній районній лікарні. Роботи обійшлися у 23,5 мільйона  гривень.

Модернізували  приймальне відділення у Березнівській ЦРЛ (вартість реконструкції  - 14,4 мільйона гривень), а також  у Рокитнівської райлікарні  (10,6 мільйона гривень). 

Для цих 4 приймальних відділень лікарень закупили і сучасне медобладнання. Мова йде про комп’ютерні томографи, УЗД та рентген-апарати. 

«На ці об’єкти  залучалися кошти держави, громади, області, соціально-економічна субвенція народних депутатів.  Дякуючи такій співпраці, ми змогли підвищити рівень послуг в цих медзакладах», – прокоментував перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. 

Крім того, у селах на півночі області побудували 4 амбулаторії. Мова йде про село Полиці Вараського району (медзаклад обійшовся у понад 11 мільйонів гривень) та  села Колки (загальна кошторисна вартість об’єкта  – 9, 4 мільйона гривень), Берестя (9,4 мільйона гривень) і Селець (9,4 мільйона гривень) Сарненського району. Також медиків забезпечили автомобілями.

Крім того, в рамках програми  «Велике будівництво», було реконструйовано терапевтичний корпус Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни. А саме влаштовано перехід між корпусами закладу. 

«Такі роботи були необхідними. Про це керівник закладу Андрій Бурачик та голова ОДА Віталій Коваль особисто просили у Президента Володимира Зеленського під час його візиту в госпіталь.  Президент виконав це прохання, тож  тепер у будь-яку пору року ветерани, які лікуються у госпіталі, можуть із комфортом пересувати між корпусами», - пояснив Сергій Подолін. 

Роботи обійшлися у понад 23 мільйони гривень. Із них 22 мільйони – це державна субвенція, ще 1,4 мільйона – кошти обласного бюджету.

Читайте також: Лікар із Рівного, якого звільнили через оптимізацію, добився грошової компенсації

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39