На Сарненщині 5-річний хлопчик проковтнув батарейку від іграшки

11 Січня 2022, 16:06
Дитина проковтнула батарейку 529
Дитина проковтнула батарейку

На Сарненщині 5-річний хлопчик під час гри проковтнув батарейку. Матір дитини відразу звернулася до медиків.

Детальніше про цей випадок журналістам «Рівне Медіа» розповіла завідувачка відділення екстреної медичної допомоги Сарненської ЦРЛ Тамара  Супрунець.

«Цими вихідними (9 січня, - ред.) прийшла мама з хлопчиком 2016 року народження. Жінка розповіла, що дитина жвава і під час гри проковтнула батарейку від іграшки. Вони відразу звернулися до медиків. У лікарні дитину оглянув педіатр та дитячий хірург. Також зробили рентген, який підтвердив наявність батарейки в організмі. Прийняли рішення направити пацієнта до Рівненської обласної дитячої лікарні. Надалі за хлопчиком будуть спостерігати лікарі. Через певний час батарейка має вийти з організму природнім шляхом», – розповіла лікарка.

За словами лікарки, такі випадки — це не рідкість. Енергійні діти часто ковтають дрібні предмети, саме тому батькам варто бути пильними та слідкувати за малечею.

«Бувало, що діти ковтають по кілька батарейок чи маленьких магнітів – тоді дійсно є ризики. Варто відразу звертатися до лікарні. Якщо діти жваві та енергійні, то батькам потрібно бути дуже пильними та слідкувати за ними», – зазначає Тамара Супрунець.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024