За рік з Сарненщини оздоровили 365 дітей

25 Грудня 2021, 12:08
Діти відпочивали у лагерях та санаторіях 759
Діти відпочивали у лагерях та санаторіях

365 дітей Сарненщини оздоровили в ході проведення оздоровчої кампанії 2021 року.  

Одним з пріоритетних напрямів реалізації державної політики стосовно дітей є забезпечення їх якісними оздоровчими та відпочинковими послугами.  Про це інформують в пресслужбі Сарненської райдержадміністрації.

Відповідні заходи спрямовуються на поліпшення та зміцнення фізичного і психологічного стану здоров’я дітей, відновлення їх життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей. 

Згідно наказів Мінсоцполітики та Нацсоцслужби у період дії карантинних обмежень цілорічне оздоровлення та відпочинок дітей здійснювався у дитячих центрах «Артек» м. Київ та «Молода гвардія» м. Одеса, дитячому  таборі оздоровлення, відпочинку та патріотичного виховання дітей та молоді в Карпатах «Соколята»(м.Хирів) та  дитячому оздоровчому таборі «Артек-Прикарпаття» (м.Трускавець) . 

Відтак, впродовж 2021 року у Сарненському районі оздоровлено: 

  • 52 дитини у дитячому центрі «Артек», 
  • 43 – УДЦ «Молода гвардія»; 
  • 17 –ДТ  «Артек-Прикарпаття»; 
  • 11 – УДЦ «Соколята». 

Окрім того, 77 дітей оздоровлено у санаторії «Горинь» смт Степань та 8 дітей у ДТ «Агатiвка» за рахунок місцевих бюджетів та  часткового співфінансування. 

Також, 157 дітей різних категорій було оздоровлено у літніх таборах, які організовували християнські організації ХВЄ України п'ятидесятники та ЄХБ «Скеля спасіння.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024