На Сарненщині вшанували пам'ять жертв Голодомору

27 Листопада 2021, 16:15
Голодомор 1932–1933 років — акт геноциду проти українського народу 602
Голодомор 1932–1933 років — акт геноциду проти українського народу

Щорічно в четверту суботу листопада Україна разом зі світом вшановує День пам’яті жертв голодоморів.

Голодомор 1932–1933 років — акт геноциду проти українського народу, результат спеціально організованого  комуністичним керівництвом штучного голоду, що призвів до багатомільйонних людських втрат. Пік голодомору прийшовся на весну 1933 року. 

Тоді голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території України та Кубані, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Найвразливішою категорією жертв Голодомору стали діти. Згідно із дослідженнями українських демографів, у той час загинули понад 1,5 мільйонів хлопчиків і дівчаток віком до 10 років. 

26 листопада напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів у Сарнах біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору та політичних репресій  відбувся мітинг-реквієм. Участь у заходах взяли заступник голови Сарненської райдержадміністрації Олександр Гузич, голова Сарненської районної ради Ярослав Яковчук, голова Сарненської міської ради Руслан Серпенінов, представники духовенства та громадськість. 

«Пам’ять про велику трагедію назавжди вписана в історію нашої держави. З кожним роком все менше залишається свідків тих страшних та трагічних подій. Тож, наш найбільший обов’язок – берегти їх спогади, передавати нащадкам правду про минуле та гідно вшановувати пам’ять загиблих», – зазначив Олександр Гузич.

Пам’ять жертв голодоморів  присутні вшанувати хвилиною мовчання. Священнослужителі провели панахиду за загиблими у ті страшні часи. По закінченні учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятного знаку.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024