«Як у вас тут гарно!». Оновлений двір у центрі Луцька приваблює людей

25 Листопада 2021, 18:00
«Як у вас тут гарно!». Оновлений двір у центрі Луцька приваблює людей РЕКЛАМА 698
«Як у вас тут гарно!». Оновлений двір у центрі Луцька приваблює людей

Двір на проспекті Волі між будинками №8 та №8а знаходиться у самому серці міста. Місцеві мешканці направду виграли луцький джек-пот: у двох хвилинах ходьби – безліч магазинів і кав’ярень, поруч – Центральний парк.

Та попри «козирне» розташування, на ремонт двору чекали довше, ніж пів століття. Будинки здали в експлуатацію  в далекому 1960, і відтоді тут не бачили ніякого «руху», який би був спрямований на благоустрій території.

«Живу тут все своє життя, але ремонту не пам’ятаю. Ями були такі, що можна було поламати ноги. Це був жах», – пригадує голова ОСББ будинку №8 Катерина Ковальчук.

Вперше про можливі позитивні зміни  у дворі заговорили у 2018 році, але стартував ремонт тільки наприкінці 2019. 

Катерина Олександрівна розповідає: його зробили і швидко, і гарно. В процесі, як це часто буває, мешканці виступили за деякі зміни в проєкті.

«Двір мав бути посічений доріжками. Нам це не сподобалося, бо таке погано впливає на озеленення», – каже голова ОСББ. «Забракували» також і автомобільну стоянку, яка мала займати дуже багато місця. 

Та кінцевим результатом тепер насолоджуються усі. У дворі оновили  зовнішнє освітлення, облаштували дитячий майданчик, доріжки встелили новенькою бруківкою луцької компанії Le Bruk.

Місцеві мешканці зробили незвичайну клумбу на схилі, яка, як тут кажуть, особливо красива на початку осені.

Окрім новенького ремонту, двір може похизуватися ще однією особливістю: щодня, окрім мешканців будинків, тут бувають гості.

«Практично всі, хто приїжджає з інших районів Луцька, йдуть нашим двором у Центральний парк. Після ремонту він дуже змінився. У нас тепер є гарна брукована доріжка. Мені так подобається, як люди йдуть нею і кажуть «Як у вас тут гарно!», – гордо підкреслює Катерина Олександрівна.

Бруковані поверхні виконані сучасними та неймовірно стильними видами тротуарних плит Дуо та Носталіт.

Дуо вирізняється своєю простотою у вкладанні і універсальністю: ідеально і для промислових площ, і для облаштування комфортного простору житлових будинків. Носталіт – це про вишуканість та охайність, а водночас про міцність та витривалість. Її естетична форма та кольори дозволяють міксувати найрізноманітніші деталі.

Бруківка виконана з найтвердіших  природних матеріалів, тож сміливо витримує тривалі навантаження і не боїться ні спеки, ні морозів.

Не впливає погода й на стиль життя 60-річного лучанина Павла. Він динамічно крокує мощеною доріжкою, поки на вулиці мрячить холодний листопадовий дощ.

Чоловік теж мешкає на Волі, але не у цьому дворі – трохи далі. Проте буває тут майже щодня протягом вже двох років: цей шлях обирає собі для того, аби потрапити в парк.

Там займається бігом і нескладними фізичними вправами – саме в цій справі знайшов розраду після смерті дружини.

«Раніше ходив сюдою, бо було зручніше і ближче. А зараз уже звик, та й гарно тепер тут стало – одне задоволення гуляти», – каже він.

Зізнається: чекає, поки красу наведуть і в його дворі і запрошує, раптом що, «на інтерв’ю». 

«Старших людей, до яких вже і я належу (сміється, – ред.) часто звинувачують у тому, що вони нічого не хочуть міняти, бояться нового. Так от скажу вам: то неправда. Хоч молодий, хоч старий, а за позитивними змінами завжди приємно спостерігати».

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024