Сільськогосподарському кооперативу з Сарненщини доведеться сплатити понад 100 тисяч гривень штрафу

24 Листопада 2021, 12:03
Зрубане дерево 576
Зрубане дерево

За порушення природоохоронного законодавства сільськогосподарському кооперативу доведеться сплатити понад 100 тисяч гривень.

Державні  інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Спеціалізованим сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом «Кам'яне-Случанський» що на Рівненщині, основною діяльністю якого є, надання послуг державі по охороні та захисту лісів, по веденню лісового господарства і захисного лісорозведення та з інших питань лісівництва.

За результатом перевірки, державні інспектори виявили факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме:  

-  під час відведення насадження для проведених рубок проріджування відбір дерев провели не на всій ділянці та без урахування рівномірного розміщення кращих дерев;

- не здійснюються заходи щодо мінімізації пошкодження дерев, що не підлягають вирубуванню;

- не забезпечується належна охорона лісів від незаконних рубок;

- зокрема, виявили порушення ст.10,17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та ст.17 Закону України «Про відходи». 

За всі виявлені під час перевірки порушення, відповідальних осіб підприємства притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також для добровільного відшкодування шкоди заподіяної лісу внаслідок проведення незаконних рубок дерев, підприємству пред’явлено претензію на суму 106,4 тисячі гривень.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024