Пікет у стінах апеляції: жителі Старого Села вимагають довічного для «Американця»

15 Листопада 2021, 21:03
Судове засідання 808
Судове засідання

Втомлені судовою тяганиною рідні вбитого Юрія Пишняка та мешканці Старого Села влаштували пікет в апеляційному суді Рівного. 

Нагадаємо, чоловіка жорстоко били та катували, а пізніше на його ж подвір'ї впритул розстріляли з автомата. Звинувачують у замовленні вбивства Павла Павловича, більш відомого як «Американець». Чоловік нині у СІЗО. А суди тривають вже третій рік. Про це інформує Рівне1.

Черговий пікет в апеляційному суді Рівного. Небайдужі зі Старого Села живуть у постійному остраху, через постійну небезпеку від членів банди Павловича, більш відомого у кримінальних колах як «Американець» – його справу розглядають вже третій рік. Остаточний вердикт у вигляді довічного усім причетним – єдине що задовольнить як потерпілих, так і усіх жителів Старого Села.

Справу, яку нині розглядає вже апеляційна судова інстанція пов'язана з жорстокою розправою з Юрієм Пишняком, останній чинив спротив незаконній діяльності. У його ж дворі чоловіка били та катували, а пізніше впритул розстріляли з автомата. Аби упіймати виконавців в області ввели цілу спецоперацію. В ході переслідувань кілерів затримали прикордонники неподалік білоруського кордону. А вже потому останні дали покази та зізнались хто замовник.

Затримали Павловича за два дні на орендованій квартирі у Рівному. За скоєне той отримав 15 років позбавлення волі. Виконавці по 14 з половиною. В ході засідань у апеляції адвокати обвинувачених просили скасувати вирок, а потерпіла сторона вимагала довічного ув'язнення. Початок засідання – попереду формальність: продовження міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суд таке клопотання задовольнив – замовник та його спільники щонайменше наступних 60 діб і далі перебуватимуть у рівненському СІЗО.

Однак остаточний вирок – так і не прозвучав, мовляв, відсутні усі необхідні для цього учасники процесу. Наступне судове засідання по справі зухвалого кримінального авторитета відбудеться вже 1 грудня.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39