Напідпитку в'їхав у канаву: мешканця Рокитнівщини засудили за смертельну аварію

10 Жовтня 2021, 09:39
Аварія на Рокитнівщині 657
Аварія на Рокитнівщині

У квітні минулого року водій автомобіля «Audi A6» на іноземній реєстрації не впорався з керуванням та злетів у меліоративну канаву. Автопригода сталася між селами Глинне та Хміль на Рокитнівщині. Внаслідок ДТП загинув 32-річний чоловік. 

Відомо, що керманич не мав водійського посвідчення та був нетверезим. Справу розслідували поліцейські. У жовтні 2021 року її вже розглядав Рокитнівський районний суд. Про це пише Rivnemedia.

 Водій автівки свою вину у вчинення аварії визнав. Він розповів:

«... близько 9:30 на автомобілі «Audi A6» поїхав до магазину в села Хміль Рокитнівського району Рівненської області. Там зустрів хлопців із села Глинне близько 8 чоловік. Після чого поїхали до лісового масиву в напрямку Глинного, там розпивали алкоголь. Загиблого там не було. Події ДТП не пам′ятає, як потрапив потерпілий до його автомобіля не знає. Став усвідомлювати, що трапилася аварія лише тоді, коли з канави автомобіль ЗІЛ витягував його автомобіль, а поряд біля дороги лежало тіло потерпілого», – йдеться у тексті вироку суду.

Відповідно до лікарського свідоцтва, потерпілий помер від втоплення, перебуваючи в автомобілі. Також відомо, що одразу після аварії обвинувачений приходив до матері загиблого, просив вибачення. Під час судового розгляду обвинувачений передав їй 45 тисяч гривень. Жінка подала до суду позовну заяву, згідно з якою просить стягнути з обвинуваченого 700 тисяч гривень моральної шкоди. Зазначила, що обвинувачений є її родичем, з моральної сторони вона вибачила його та наполягає не позбавляти його волі, оскільки це не поверне їй сина. 

Цивільний позов про стягнення моральної шкоди обвинувачений визнав частково – на суму 100 000 гривень та готовий відшкодувати.

Рішенням суду водія автомобіля визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286  КК  України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. Відповідно до ст.75 КК України звільнити обвинуваченого від відбування покарання  з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 3 роки. На це рішення може бути подана апеляція.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024