На Рівненщині до навчання не допускатимуть дітей, які невакциновані від поліомієліту

На Рівненщині до навчання не допускатимуть дітей, які невакциновані від поліомієліту

10 Жовтня 2021, 11:02

На Рівненщині створюють штаб ліквідації наслідків надзвичайної ситуації біологічного характеру.

У суботу 9 жовтня голова Рівненської ОДА зібрав позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС за участі головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна та керівника відділу реагування на надзвичайні ситуації ДУ «Центр громадського здоров'я» Антона Фабіша. Про це на сторінці у фейсбуці повідомляє Віталій Коваль. 

Очільник області зазначив, що в короткі терміни зробити всі заходи,  аби запобігти поширенню захворювання поліомієліту на території області.

Нині рівень щеплення в області – 48,9%, при необхідних 95%. Тому визначили чіткий алгоритм дій:

  • впродовж 14 днів провести невідкладний «нульовий» тур вакцинації дітей до 5 років на території громади, виявлено поліо;
  • три наступні раунди вакцинації зробити впродовж 90 днів та охопити все населення області цієї вікової групи.

Невакцинованих дітей до навчання не допускатимуть. Адже поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання, яке найчастіше поширюється  через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Зазначимо, що 5 жовтня у шести дітей в сім’ї, яка проживає в Рівненському районі, виявили поліомієліт. Всесвітня організація охорони здоров’я уже ідентифікувала це як спалах. Вони визначили, що вірус має афгансько-пакистанське походження і зараз циркулює у Таджикистані.