На Рівненщині до навчання не допускатимуть дітей, які невакциновані від поліомієліту

10 Жовтня 2021, 11:02
На Рівненщині до навчання не допускатимуть дітей, які невакциновані від поліомієліту 496
На Рівненщині до навчання не допускатимуть дітей, які невакциновані від поліомієліту

На Рівненщині створюють штаб ліквідації наслідків надзвичайної ситуації біологічного характеру.

У суботу 9 жовтня голова Рівненської ОДА зібрав позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС за участі головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна та керівника відділу реагування на надзвичайні ситуації ДУ «Центр громадського здоров'я» Антона Фабіша. Про це на сторінці у фейсбуці повідомляє Віталій Коваль. 

Очільник області зазначив, що в короткі терміни зробити всі заходи,  аби запобігти поширенню захворювання поліомієліту на території області.

Нині рівень щеплення в області – 48,9%, при необхідних 95%. Тому визначили чіткий алгоритм дій:

  • впродовж 14 днів провести невідкладний «нульовий» тур вакцинації дітей до 5 років на території громади, виявлено поліо;
  • три наступні раунди вакцинації зробити впродовж 90 днів та охопити все населення області цієї вікової групи.

Невакцинованих дітей до навчання не допускатимуть. Адже поліомієліт — це гостре інфекційне захворювання, яке найчастіше поширюється  через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

Зазначимо, що 5 жовтня у шести дітей в сім’ї, яка проживає в Рівненському районі, виявили поліомієліт. Всесвітня організація охорони здоров’я уже ідентифікувала це як спалах. Вони визначили, що вірус має афгансько-пакистанське походження і зараз циркулює у Таджикистані.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024