Для Сарнитеплосервіс узгодили обсяг заборгованості з різниці у тарифах

06 Жовтня 2021, 18:25
Для Сарнитеплосервіс узгодили обсяг заборгованості з різниці у тарифах 471
Для Сарнитеплосервіс узгодили обсяг заборгованості з різниці у тарифах

Відбулось друге засідання обласної комісії з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах під головуванням заступниці голови ОДА Людмили Шатковської.

На розгляд комісії винесли розрахунки різниці в тарифах та підтвердні документи щодо 4 підприємств житлово-комунального господарства області. Проце повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Зокрема, Людмила Шатковська зазначила, що упродовж тривалого періоду, органами місцевого самоврядування та НКРЕКП затверджувались тарифи, які не покривали фактичних витрат підприємств. Таким чином накопичувалась заборгованість з різниці в тарифах.

За результатами засідання для КП «Костопількомуненергія», КП «Квасилівтеплоенерго», КП «Сарнитеплосервіс» та ВП «Рівненська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» узгодили обсяг заборгованості з різниці в тарифах для населення та організацій і установ, що фінансуються з державного та/або місцевого бюджетів в загальній сумі 14 млн грн, в т.ч.: 8,9 млн грн для підприємств теплоенергетики та 5,1 млн грн для організацій водопровідно-каналізаційного господарства.

Таким чином, за результатами двох засідань загальна сума узгодженого обсягу заборгованості з різниці в тарифах для населення та організацій і установ, що фінансуються з державного та/або місцевого бюджетів складає 477,6 млн грн, в т.ч.: 368,8 млн грн для підприємств теплоенергетики та 108,8 для організацій водопровідно-каналізаційного господарства.

Копії протоколів засідання обласної комісії з узгодження різниці в тарифах направлені Міністерству розвитку громад та територій України для подальшого опрацювання.

Нагадуємо, що 29 серпня 2021 року набрав чинності Закон України № 1639 «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», яким передбачено відшкодування заборгованості з різниці в тарифах на послуги підприємств теплопостачання та водопостачання за рахунок держбюджету.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024