У Сарнах в повноцінному режимі працюють лише 9 шкіл

24 Вересня 2021, 12:44
Навчання у школі 1253
Навчання у школі

В Сарненській громаді функціонуватимуть дитсадки, спеціальні заклади загальної середньої освіти та школи, в яких щеплення отримали понад 80% працівників

Про це Район.Сарни стало відомо від пресслужби Сарненської громади.

Лише 9 закладів загальної середньої освіти з усіх 32 діючих у Сарненській громаді розпочали повноцінну роботу. Адже у цих колективах працівники дотримались вимог стосовно вакцинації.

Навчатимуться діти безпосередньо у класах, зокрема, Сарненського ліцею №1, Сарненської гімназії №3, Сарненського ліцею №4, Сарненського ліцею №5, Сарненського ліцею «Лідер», Люхчанського ліцею, Білятицької гімназії, Мар’янівської гімназії, Сваринівської гімназії.

Ті ж школи, у яких навчання розпочали онлайн, також зможуть навчатись офлайн, тобто, повернуться до роботи у звичному режимі, як тільки у навчальному закладі показник вакцинації працівників досягне 80%.

Але все ж, дитсадки, початкові класи та спецзаклади загальної освіти продовжать працювати. Це передбачено змінами, внесеними до Постанови Уряду #981 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» від 22 вересня. Вони працюватимуть в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм. Зокрема, йдеться про такі зміни:

- умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу НЕ поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти, 1-4 класи закладів ЗСО. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм; 

- такий «виняток» діятиме при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

Засідання комісії
Засідання комісії

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024