Судили чоловіка, який з подвір'я у Дроздині вкрав «BMW X5»

20 Вересня 2021, 15:17
Автівку попередньо ремонтували, а потім вкрали 1230
Автівку попередньо ремонтували, а потім вкрали

Автівку попередньо ремонтували, а згодом викрали авто з подвір'я у Дроздині.

Справу у Рокитнівському районному суді розглядали наприкінці серпня. Про це Район.Сарни стало відомо з судових документів.

Нагадаємо, про зникнення із подвір’я будинку автомобіля «BMW X5» до поліції наприкінці лютого 2021 року повідомив власник, 33-річний житель села Дроздинь колишнього Рокитнівського району.

Чоловік розповів правоохоронцям, що позашляховик придбав автомобіль нещодавно у невідомих осіб. Авто було замкнене, а документи залишились у салоні.  Правоохоронці вийшли на слід осіб, причетних до незаконного заволодіння транспортним засобом. 

Ними виявилися троє жителів колишнього Корецького району, 21, 22 та 26 років, двоє із яких орендували квартиру у Рівному. 

Під час проведених санкціонованих обшуків за місцем проживання та реєстрації трьох зловмисників поліцейські виявили та вилучили пістолет, наручники, а також автомобіль «Mercedes-Benz ML» на іноземній реєстрації, за допомогою якого дісталися до місця злочину.

Викрадений позашляховик парубки залишили на стоянці супермаркету у місті Житомир. Там його 26 лютого виявили і вилучили правоохоронці. Обидва транспортні засоби поміщені на територію спецмайданчика. 

В судовому засіданні обвинувачений винуватим себе у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю та дав показання, що 18 лютого зі знайомим приїхав в село Дроздинь Рокитнівського району, аби купити автомобіль. Там же в селі побачив «BMW X5», який приблизно два місяці назад ремонтував. Під час ремонту виготовив ключ до авто, вирішив ним заволодіти. Вночі повернувся, зайшов на територію подвір'я, скористався ключем завів автомобіль та поїхав у напрямку Житомира. У Житомирі автомобіль залишив на парковці. Через деякий час у нього працівники поліції проводили обшук. Тоді ж таки він повідомив про автомобіль, спільно з працівниками поліції поїхав у Житомир та вказав, де залишив автомобіль. На даний час порозумівся з потерпілим, відшкодував заподіяну шкоду. 

У суді щиро розкаявся у вчиненому, негативно оцінив свій вчинок, обіцяв подібного не вчиняти.

Рокитнівський районний суд визнав винним винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.289 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 5(п`ять) років без конфіскації майна.

На підставі ст.75 КК України звільнив крадія від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024