На Сарненщині фельдшер прийняв пологи в автомобілі «швидкої»

30 Серпня 2021, 12:26
Немовля 1882
Немовля

На Рівненщині породілля народила в автомобілі «швидкої».

30 серпня о 2:47 на лінію 103 надійшов виклик про те, що у селі Вирка Сарненського району народжує жінка. Її потрібно транспортувати до пологового відділення у Сарнах. Про це інформують в пресслужбі Рівненського обласного центру екстреної меддопомоги.

 За вказаною адресою прибула фельдшерська бригада зі Степанського пункту постійного базування. Вагітна ромської національності не могла чітко повідомити скільки їй років (орієнтовно 19). Розповіла, що це її друга вагітність. Скаржилася на біль у животі.

Бригада «швидкої» помістила жінку в автомобіль екстренки. Дорога до Сарненської лікарні далека. Понад 20 кілометрів медики з пацієнткою їхали по бездоріжжю. Не доїхавши до траси – у пацієнтки розпочалася родова діяльність. Вирішили приймати пологи в кареті «швидкої». 

Завдяки фельдшеру Сергія Берника пологи пройшли успішно та без ускладнень. Народився хлопчик (за фізіологічними показниками – доношений здоровий малюк). Породілля почувалася добре, показники гемодинаміки в нормі. 

Медик надав необхідну допомогу породіллі та немовляті відповідно до протоколів. У задовільному стані породіллю та немовля госпіталізували в пологове відділення Сарненської ЦРЛ. 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024