На Дубровиччині призупинили тимчасовий пропуск громадян через кордон

21 Серпня 2021, 10:11
Держкордон 850
Держкордон

Жителі села Переброди до 1 вересня не зможуть безперешкодно збирати їстівні плоди, лікарські трави та гриби на території Білорусі.

На Дубровиччині призупиняється тимчасовий пропуск громадян України для збору дикоросів на території Республіки Білорусь в межах республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські Болота». Про це повідомив Прикордонний уповноважений Республіки Білорусь.

Лист надійшов, 9 серпня до начальника 9-го прикордонного загону імені Січових Стрільців Державної прикордонної служби України, який обслуговує ділянку Українсько-Білоруського кордону біля села Переброди. Тимчасові пропуска призупинені з 11 серпня по 1 вересня. Інформацію довели Миляцькому сільському голові ОТГ Федіру Хлебовичу для інформування місцевого населення.

Нагадаємо, що 18 серпня в Сарненській райдержадміністрації обговорили питання облаштування державного кордону з Республікою Білорусь.

Участь у нараді взяли перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Мариніна, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних громад, відділів прикордонної служби «БЕРЕЗОВЕ», «ДУБРОВИЦЯ» Державної прикордонної служби України, представники державних лісових підприємств, органів Держгеокадастру, Північного міжрайонного управління водного господарства, інших посадових і службових осіб.

Керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних громад, представники Державної прикордонної служби України.

За підсумками засідання робочої групи, напрацьована взаємодія і взаємозв'язок задля виявлення земельних ділянок на які відсутні правовстановлюючі документи та не визначено власників, які примикають до державного кордону на Поліссі, визначені дії окремих членів робочої групи, що надалі вживатимуться для облаштування кордону, опрацьовано інші важливі інформативно-статистичні відомості, що стосуються безпеки державного кордону.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024