На Дубровиччині укріплять держкордон

01 Серпня 2021, 13:32
Держкордон 1083
Держкордон

У Рівненській облдержадміністрації відбулась нарада щодо інженерного облаштування державного кордону України згідно з міжнародними стандартами в межах Рівненської області.

На Дубровиччині облаштують державний кордон із білорусами згідно з міжнародними стандартами. Про це стало відомо під час наради в Рівненській обласній державній адміністрації.

На виконання доручення РНБО, вже створена робоча група з представників правоохоронних органів, прикордонників та держгеокадастру.

218 км – така протяжність державного кордону з Республікою Білорусь, що пролягає територією Рівненщини. Сьогодні ми повинні не лише обговорити проблемні питання, але й напрацювати спільні подальші рішення. Посилення і якісне впорядкування кордону – наш пріоритет, – зазначив під час наради перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

Нині, охорону ділянки державного кордону на Дубровиччині здійснює відділ прикордонної служби «Дубровиця» Державної прикордонної служби України.

(Відділ прикордонної служби «Дубровиця» в м.Дубровиця.)

Щодо інженерного облаштування охоронних ділянок служб «Березове», «Дубровиця» та «Вичівка», то наразі вже замінено 230 прикордонних знаки та 163 інформаційних таблиць. Інженерні загородження встановлені на протяжності 6,7 км.

З метою реалізації Державної цільової правоохоронної програми, ще планується облаштувати:

156 км прикордонних просік;

32 км проти транспортних рови;

120 км рокадних доріг;

64,8 км інженерних загороджень;

118 км систем спостереження.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024