У селах на Рокитнівщині деякі жінки все життя проводять у декреті

10 Липня 2021, 13:35
Дітлахи 658
Дітлахи

До Дня сім’ї, який традиційно відзначають 8 липня, знімальна група ТСН побувала у справді великих українських родинах.

У селах Рокитнівщини, деякі жінки по тридцять років проводять у декреті, тож сім’я, в якій понад 10 дітей, нікого тут не дивує. Про те, як живуть у справді величезних родинах, йдеться у сюжеті ТСН.

Рокитнівщину вважають рекордсменом за народжуваністю. Лише у селі Глинному понад 600 багатодітних сімей. Тут дивиною радше є сім’ї, в яких менш як три дитини. Староста села Микола Ковалевич розповідає, що його батьки мали 15 дітей, а він — «тільки» дев'ять.

Завідувачка тутешнього пологового будинку Людмила Коцюрубська зауважила, що слово сім’я для рокитнівчан це навіть не «7’я», а всі десять і навіть рекордних дев’ятнадцять.

Мама-рекордсменка Світлана Ковалевич, у якої 19 дітей, у декреті ось вже 30 років. Майже стільки ж її старшому сину. Практично щомісяця у цій сім’ї свято — відзначають дні  народження дітей, кожне з яких Світлана пам’ятає безпомилково. 

«Навіть знаю, в який день народила кожного, і в якій годині знаю. Геть всіх», — розповідає багатодітна мати.

Окрім 19-ти дітей Світлана має вже стільки ж онуків, але, за тутешніми мірками, це ще небагато. 

Подружжя Петро та Антоніна довго підраховували всіх своїх онуків, поки не нарахували сімдесят. Кажуть, що зібрати таку велику родину за святковим столом було б непросто, бо просто не вистачить місця в хаті. Але чим більша сім’я — тим більше щастя.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024