Господині з Рокитнівщини навчили ексміністра готувати вороб-юшку. ФОТО

16 Травня 2021, 10:01
3521

Господині з Рокитнівщини у Рівному готували вороб-юшку з ексміністром закордонних справ Павлом Клімкіним.

Дійство відбувалося у Рівному 15 травня. Про це інформує кореспондентка Район.Сарни.

На території майдану «Бергшлосс» у Рівному відбувся гастрономічний фестиваль автентичної кухні «Мацик». Однією частиною фестивалю було проведення майстер-класів. Спеціально для цього запросили кухарів з Польщі, а також колишнього міністра закордонних справ Павла Клімкіна та народного депутата, «кіборга» Донецького аеропорту Андрія Шараскіна.



 

Разом із господинями з Полісся Ніною Мисюкевич та Євою Колакевич урядовець готував поліську страву вороб-юшку, а партнери з Любліна, разом із Андрієм Шараскіним люблінські страви – люблінський форшмак, цибуляж з пастами з копченої риби та зеленого горошку, пасту з копченої риби, пасту з зеленого горошку.

«Ми будемо готувати страви, які готували ще наші прабабусі. Цим рецептам понад 70 років. Ми готуватимемо вороб-юшку – такий щавлевий борщ. Колись навесні, коли вітамінів вже нема, прилітали горобчики. З цього і пішла назва головного інгредієнту – гороб’ячий щавель. Там буде ще бульба, реберця, зажарка з морковинки та цибулинки», – розповідають господині з села Блаживо Сарненського району Ніна Мисюкевич та Єва Колакевич.

Жінки збирають давні українські рецепти та передають їх молодшому поколінню. Після 1,5 годинного приготування юшкою пригощали всіх охочих.







 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024