Вбивство підприємця на Рокитнівщині: через помилку у тексі скасували вирок суду. ВІДЕО

12 Травня 2021, 14:26
5224

Вирок винуватцям у вбивстві підприємця скасували через помилку у тексті ухвали.

Про це інформує Рівне1.

Вирок у вигляді довічного позбавлення волі вбивці – скасували. На лаві підсудних – Дмитро Стасюк та Роман Наулко. Перший – весною 2019 року побив депутата Сновидицької сільської ради та власника місцевої пилорами Володимира Лозяна, а пізніше, ще коли той був живий, залив йому обличчя бензином, що фактично і викликало смерть.

Трапилось все через гроші. Вбивця неодноразово телефонував жертві, аби позичити трохи грошей. Той йому відмовляв, тому Стасюк призначив йому зустріч на пилорамі, якою володів вбитий Лозян. Казав, ніби-то, може продати трохи дерева. Однак вже при зустрічі вбив, викрав його авто, а потім разом зі спільником, позбулись тіла убитого.

Вбивці присудили довічне позбавлення волі. Його ж товаришу, за допомогу у прихованні злочину – Сарненський суд присудив чотири роки. Однак суд допустив помилку у тексті ухвали, тому адвокати обвинувачених подали апеляцію.

Свою ж помилку в тексті ухвали Сарненський суд виправив, однак права на це не мав. Це знаходиться у сфері компетенції суду апеляційної інстанції. Саме тому вирок обвинуваченим у цій справі – скасували.

Самим же обвинуваченим визначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Через звичайну помилку в тексті ухвали справу винуватців у вбивстві повторно розглянуть. Наразі обвинувачені перебуватимуть у СІЗО.

Читайте також: Замовне вбивство на Сарненщині: апеляцію вироку фігуранти чекатимуть у СІЗО

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024