Рівненський письменник розповів про свою педагогічну практику на Рокитнянщині

03 Травня 2021, 10:12
Юрій Береза 665
Юрій Береза

Про своє п’ятирічне вчителювання на Поліссі Юрій Береза написав гумористично-сатиричну повість.

Письменник-гуморист Юрій Береза після Рівненського педінституту працював учителем у школах Рокитненського  району. Про це він пише та публікує добірку фотографій з тих  часів (кінець сімдесятих – початок вісімдесятих років минулого століття) на своїй фейсбук-сторінці.

Цих декілька світлин для нього особливо дорогі.

«На одній – ми, городищенські парубки, на весіллі в земляка. На іншій – студентська вечірка. На ще іншій – наша група педпрактикантів зі своєю наставницею. На ще іншій – я вперше в ролі класного керівника в далекому селі Дубно Рокитнівського району Рівненщини. На ще іншій – мій п’ятий клас Глиннівської школи цього ж району. А це – вчительський колектив Глиннівської школи. І відвідини партизанської стоянки...» – зазначає він у коментарі.

Про своє п’ятирічне вчителювання Юрій Береза написав гумористично-сатиричну повість, яка мало не переросла у пригодницький роман, «Теребеньківські просвітителі». Читачі сказали, що написане в ній – чиста правда про тогочасну припудрену радянську школу та обов’язкову середню освіту. Правда, надрукувати її тоді було неможливо. І лише коли розпався СРСР, повість прийшла до читачів.

 






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024