Держава профінансує під’єднання віддалених сіл Сарненщини до швидкісного інтернету

10 Квітня 2021, 12:11
1965

Держава профінансує під’єднання віддалених сіл до швидкісного інтернету. Для цього територіальним громадам  потрібно подати заявку.

З ініціативи Міністерства цифрової трансформації територіальні громади можуть отримати державне фінансування для підключення до широкосмугового інтернету закладів соціальної інфраструктури в селах (закладів освіти, бібліотек, медичних закладів, ЦНАПів). Про це повідомив очільник Сарненської райдержадміністрації Олександр Кохан.

У бюджеті на 2021 рік на це передбачено 500 мільйонів гривень. Фінансування зможуть отримати лише ті села, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій. Закупівлі будуть проводити територіальні громади, а їхнє проведення координуватиме Міністерство цифрової трансформації. 

Так, у районі на сьогодні маємо населені пункти без швидкісного інтернету у таких громадах:
▪️Дубровицька ТГ – 15 населених пунктів;
▪️Степанська ТГ – 7;
 ▪️Старосільська ТГ – 2;
 ▪️Сарненська ТГ – 8;
 ▪️Рокитнівська ТГ – 2;
 ▪️Немовицька ТГ – 2;
 ▪️Клесівська ТГ – 2;
 ▪️Висоцька ТГ – 3;
 ▪️Березівська ТГ – 3.

Заявки на отримання інтернет-субвенції уже подали  Вирівська, Клесівська, Дубровицька, Рокитнівська, Степанська, Висоцька та Сарненська територіальні громади. Реалізація державної програми допоможе забезпечити жителів віддалених сіл доступом до інтернет- мережі і цифрових додатків.

Читайте також: На Рівненщині стартував процес реорганізації районних та міських федерацій футболу

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024